Sopranas iš Lietuvos – prestižiniame konkurse

Sandra Janušaitė atrinkta dalyvauti svarbiausiame pasaulio dainininkų konkurse „BBC Cardiff Singer of the World”

Sausį duodama interviu LŽ priedui „Sveikata ir grožis” solistė šią nepaprastą naujieną jau žinojo, tik buvo pasižadėjusi laikyti paslaptį iki tol, kol pasirodys oficialus pranešimas. Oficiali informacija skelbia, kad šiemet perklausose, kurios vyko net 44 vietovėse, dalyvavo rekordinis pretendentų iš 64 pasaulio šalių skaičius – beveik 700. Iš jų atrinkti 25 geriausieji.

Praėjusių metų lapkritį Nacionalinio operos ir baleto teatro solistė Sandra Janušaitė buvo įvertinta perklausoje padainavusi Mimi ariją iš Giaccomo Puccini „Bohemos” I veiksmo ir Tatjanos laiško rašymo sceną iš Piotro Čaikovskio „Eugenijaus Onegino”.

Konkursas Kardife (Velsas) vyks birželio 9-17 dienomis. Lietuvos solistė jau pranešė rengėjams, kokius kūrinius atliks I ture. Tai bus 5 arijos: Rachelės iš Halevy operos „Žydė”, Ziglindos iš Richardo Wagnerio „Valkirijos”, Mimi iš Puccini „Bohemos” III veiksmo, Kūmos iš Čaikovskio „Burtininkės”, Santucos iš Pietro Mascagni „Kaimo garbės”. Besidžiaugianti įvertinimu dainininkė sako, kad jos užduotis bus pasirodyti kuo geriau.

Abiejų turų koncertus transliuos BBC televizija. Į II turą žiuri atrinks 5 geriausiai pasirodžiusius solistus. Šiemet konkurso globėja – žymioji Joan Sutherland. Ji teigia nekantriai laukianti puikiausio pasaulyje dainavimo konkurso: „Tai nepakartojamas potyris ir didžiulė šventė ne tik žiūrovams, bet ir dalyviams.”

Konkursas vyksta nuo 1983-iųjų kas dvejus metus. Būtent jame prasidėjo daugelio žymių dainininkų tarptautinė karjera. 2005 metais konkurse dalyvavo bosas iš Lietuvos Kostas Smoriginas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Sopranas iš Lietuvos – prestižiniame konkurse"

  1. s

    😀 na ir pirmyn, sandra.garsink lietuva graziu balsu matai kad garsinam tik nusikaltimais ir savizudybiu skaicium, isgertu alchoholio kiekiu.PIRMYN!!!!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.