Monospektaklyje – poetės kūrybos vingiai

Kovo 10 d. 18 val. Palangos kultūros centras „Ramybė” kviečia į Birutės Mar monospektaklį „Poetė” (rež. R.Garuolytė).

Spektakliui pasirinkta dokumentiška „Poetės teismo” forma: iš salės skamba S. Nėrį kaltinančių ir ginančių straipsnių ištraukos, nuskamba net teiginys (pasirodęs praėjusiais metais „Šiaurės Atėnuose”, minint S. Nėries šimtąsias gimimo metines), jog poetei vertėję skirti mirties bausmę. Lygiai taip teisiamas kiekvienas kūrėjas ir kiekvienas žmogus.

Mėginta atsekti, kaip nuo jaunystės džiaugsmu spinduliuojančių eilėraščių S. Nėris priėjo iki „Poemos apie Staliną”, kaip įvyko šis lūžis, kas į tai pastūmėjo (atsakymų ieškota jos dienoraštyje ir kūryboje, kurį S. Nėris rašė nuo keturiolikos metų); tai mėginimas reabilituoti poetę, kuriai kūryba ir buvo tikrasis ir laimingasis gyvenimas.

B. Mar už vaidmenį „Poetėje” 2006 m. pripažinta geriausia aktore tarptautiniame monospektaklių festivalyje „Vidlunia” Kijeve, Ukrainoje, bei pelnė žiūri prizą tarptautiniame Baltijos teatrų festivalyje „Omadraama” Tartu, Estijoje. Spektaklis jau pristatytas įvairiuose Lietuvos miestuose, rodytas lietuvių bendruomenėms Vašingtone, Čikagoje, Minske, Kijeve.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.