Tvirtėjantis metalo siluetas

Praėjusią savaitę sunkiosios muzikos debiutantų konkurse „Demo-2007” Vilniuje sudalyvavę klaipėdiečiai „synth progressive” metalistai „Silhouette” (angl. siluetas) nelaimėję prizų nenukabina nosies ir žada toliau siekti klausytojų simpatijų.

Konkurse „Demo-2007”, kuris pakeitė iki šiol rengtą jaunų grupių festivalį „Naujas kraujas”, klaipėdiečių trijulė varžėsi su penkiais konkurentais.

Konkurse dalyvauti pageidavo 14 grupių, iš kurių ir atrinktas šešetukas. Komisija nugalėtojais išrinko vilniečius SIN. TEC.SISTEM, žiūrovai – taip pat sostinės atstovus „Flames Of Arborea”. Nuo šių grupių uostamiesčio muzikantai atsiliko visai nedaug.

„Aišku, pretendentų ir dalyvių skaičius liudija, kad sunkiosios muzikos propaguotojų nėra gausu, tačiau, kita vertus, kiek jų gali būti mūsų nedidelėje šalyje”, – svarsto „Silhouette” vaikinai Jevgenijus, Valentinas ir Artūras.

2004-aisiais susikūrusi grupė praėjusį rudenį patyrė pokyčių. Iš kolektyvo senbuvių joje liko Jevgenijus – gitaristas ir vokalistas, bei Valentinas, taip pat grojantis gitara ir dainuojantis. Bosą brazdina Artūras. Pasirodymas „Demo-2007” buvo antrasis naujos sudėties „Silhouette” koncertas, o konkurse grupė dalyvavo pirmąkart.

Būgnininko ir klavišininko grupė neturi – juos šiuo metu atstoja kompiuteris. „Aišku, toks stabiliai ritmą laikantis būgnininkas – gerai, tačiau norėtumėm gyvų muzikantų”, – sako kompanija. Dėl gausiai dainose naudojamų klavišinių partijų grupė pridėjo prie savo stiliaus „progressive” pavadinimo žodį „synth”.

„Progressive” metalas apibūdinamas kaip sudėtingas stilius, reikalaujantis išlavintų grojimo įgūdžių. „Apie save kalbėti negražu, bet mano kolegos – gana profesionalūs”, – paklaustas apie grupės lygį, išsisuka Artūras, jam antrina ir Jevgenijus.

Vaikinai, autoritetais vadinantys tokias grupes kaip „Riverside”, „Pain Of Salvation”, „Mechanical Poet”, „Ayreon” bei garsiausius „progressive” metalo atstovus „Dream Theater”, kuria savo dainas.

„Kartais įkvepia knygos, pavyzdžiui, mano neseniai skaitytos Rodžerio Želiazny „Ambero kronikos” – labiausiai mėgstu fantastiką, – kitąsyk dainuojame apie kasdienio gyvenimo įspūdžius”, – sako Jevgenijus.

Trijulė nesistengia įtikti visiems klausytojams ir muziką vadina mėgstamiausiu savo laisvalaikio leidimo būdu.

„Siekiame groti kuo geriau, juolab kad Lietuvoje, kiek žinome, daugiau nėra tokio stiliaus grupių, tad turime šansą užpildyti šią nišą, – sako jie. – Gyventi iš tokios muzikos vargu ar įmanoma, bet džiaugtis ja ir turėti savo auditoriją – kodėl gi ne? Juolab kad vis daugiau galimybių atveria internetas.”

Panūdote pamatyti kompaniją grojančią? Tuomet nepamirškite šįvakar apsilankyti Palangos klube „Anapilis”, kur 18 val. startuos rinktinis koncertas. Jame, be „Silhouette”, pamatysite ir tokius gyvai grojančius kolektyvus, kaip „The Perplexx”, „Negatyvas” ir „Banana Flavoured Sound”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.