Palangoje pakvips stinta

Šeštadienį jau ketvirtą kartą į Palangą kvies agurkais kvepianti šventė „Palangos stinta-2007”.

Šventės dieną J. Basanavičiaus gatvėje šurmuliuos šviežios, rūkytos, keptos, vytintos bei marinuotos stintos įsigyti siūlantys prekeiviai, kvepės verdama žuviene, specialių patiekalų iš žuvies pasiūlys ir Palangos kavinės. Planuojama, jog prekyba žuvimi tęsis ir sekmadienį.

Renginio, oficialiai prasidėsiančio 13 val., lankytojams žadama ne tik stintų, bet ir dainų, šokių – susirinkusiuosius linksmins folkloro ansambliai, – žaidimų bei varžytuvių.

Per visą J. Basanavičiaus gatvę nusidrieks parodos „Jūros agurkėliai” ekspozicija. Joje bus pristatomos fotografijose užfiksuotos gražiausios ankstesniais metais vykusių švenčių akimirkos.

Beje, pirmą kartą ant Palangos tilto bus surengtos profesionalios stintų meškeriojimo varžybos. Pasak organizatorių, kol kas sunku prognozuoti dalyvių skaičių.

„Jeigu sulauktume 40-50 žvejų, būtų labai gerai, tačiau dėl viso pikto esame apsidraudę, ir priimti galėtume net šimtą dalyvių”, – sakė vienas rengėjų Algimantas Veisas.

Planuojama, jog meškeriojimo varžybos, prasidėsiančios 10 val., vyks tris valandas dviem turais. „Dalyvauti galės bet kas, neatsižvelgiant į amžių. Pageidautina, kad komandos (po du narius) turėtų skiriamąjį ženklą ir pavadinimą”, – aiškino A. Veisas.

Na, o dalyvavusių žvejų laukia gausybė prizų – visiems dalyviams varžybų rėmėjas dienraštis „Vakarų ekspresas” dovanos „Olialia Gold” korteles, nugalėtojams – firminius „Vakarų ekspreso” marškinėlius ir „Vakaro žinių” kalendorius. 1-6 vietų nugalėtojų laukia ir kitų rėmėjų įsteigtos dovanos bei diplomai, na, o nieko nesugavusiųjų – paguodos prizas – krūvelė stintų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.