„Kauno” pergalė ir „Žalgirio” lygiosios Baltijos lygoje

Lietuvos klubai naujai startavusią Baltijos lygą pradėjo be pralaimėjimų – tai paaiškėjo trečiadienį savo pirmąsias rungtynes sužaidus dar keturioms komandoms. Lietuvos čempionas „Kaunas” rungtynėse Vilniuje su Narvos „Trans” net du kartus buvo atsiliekančiųjų vaidmenyje, tačiau galiausiai šventė pergalę 3-2, o Vilniaus „Žalgiris” Taline sugebėjo iškovoti lygiąsias 1-1 su Estijos čempionu vietos „Levadia”.

Vilniaus „Sportimos” maniežas

Teisėjas – S. Braga (Latvija)

FBK „Kaunas” 3 – 2 Narvos „Trans”

11` [0 – 1] Aleksandr Dubokin

61` [1 – 1] Ričardas Beniušis

65` [1 – 2] Sergei Kazakov

83` [2 – 2] Givi Kvaratshkelia

88` [3 – 2] Rafael Ledesma

„Kaunas”: Malinauskas; Kunevičius, Radžius, Bagužis; Manchkava, Bartkus, Strakhanovic, Kvaratskhelia, Pehlič; Rimkevičius, Rafael

„Trans”: Ussoltsev; Kazakov, Kulik, Lepik, Lipartov; Dubokin, Gorjatšov, Ivanov, Tarassenkov; Dobrovolski, Popov

Be legionieriaus iš Senegalo Pascalio Mendy žaidęs „Kaunas” pradėjo rungtynes trimis gynėjais ir 11 susitikimo minutę „Trans” komanda pasinaudojusi laisva erdve aikštės krašte išsiveržė į priekį – Aleksandras Tarasenkovas gavo kamuolį baudos aikštelės kairėje pusėje ir atliko perdavimą pažemę į vidurį, kur laisvas buvęs Aleksandras Dubokinas iš arti sušaudė vartininką Mindaugą Malinauską.

Tai buvo bene vienintelė svečių iš Estijos galimybe pirmajame kėlinyje – įmušę įvartį jie visiškai atsitraukė į gynybą ir bandė regzti kontrataktas, tuo tarpu „Kaunas” kontroliavo žaidimą ir daug atakuodamas sukūrė keletą progų įmušti.

Praėjus vos kelioms minutėms po praleisto įvarčio po progą turėjo „Kauno” puolėjai brazilas Rafaelis Ledesma bei Artūras Rimkevičius, tačiau jiems pritrūko šiek tiek tikslumo.

26-ąją minutę po labai grazžios kombinacijos Olegas Strachanovičius perdavė kamuolį R. Ledesmai, šis skersavo jį į baudos aikštelę tačiau varžovų vartininkas pirmasis suskubo prie kamuolio ir sugebėjo panaikinti pavojų. Dar po minutės jaunasis Andrius Bartkus baudos aikštelėje gražiai persimetė kamuolį per Estijos ekipos gynėją, tačiau nesugebėjo tiksliai smūgiuoti.

Po keletos nesėkmingų bandymų pralaužti svečių gynybą „Kaunas” toliau nelėtino apsūkų ir 29-ąją aktyviai rungtyniavęs R. Ledesma atliko pavojingą baudos smūgį, tačiau varžovų vartininkas vėl žaidė užtikrintai. Iki kėlinio pabaigos likus kiek mažiau nei 10 minučių O. Strachanovičius pavojingai smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų tačiau kamuolys praskriejo šalia „Trans” vartų.

Jau sekančios atakos metu po R. Ledesma pakelto kampinio labai arti tikslo buvo Givi Kvaratskhelia, tačiau gruzino galva smūgiuotas kamuolys pralėkė visai šalia svečių vartų skersinio. Dar po kelių minučių tas pats G.Kvaratskhelia iš už baudos aikštelės smūgiavo stipriai, bet tiesiai į varžovų vartininką.

Antrajame kėlinyje „Kauno” treneris Vladimiras Kurnevas į aikštę vietoje ne itin sėkmingai pasirodžiusių O. Strachanovičiaus ir A. Rimkevičiaus metė puolėjus Ričardą Beniušį ir Viačeslavą Hlebą. Pastarasis ypač pagyvino kauniečių atakas ir kėlinio pradžioje kelis kartus pavojingai atakavo varžovų vartus bei kartą suktu smūgiu sudrebino „Trans” vartų virpstą.

Sužaidus kiek daugiau nei valandą „Kaunui” pagaliau pavyko išlyginti rezultatą, kai po Nukri Mančkavos tolimo perdavimo iš krašto smūgiu iš arti įmušė Ričardas Beniušis. Tačiau lygus rezultatas 1-1 išsilaikė vos keletą minučių, nes netrukus Estijos ekipa surengė panašią į pirmajame kėlinyje ataką ir gavęs perdavimą iš krašto į vartus kamuolį nukreipė Sergejus Kazakovas.

Po praleisto įvarčio „Kauno” futbolininkai puolė lyginti rezultato. 67-ąją minutę G.Kvaratskhelia smūgiavo kiek per aukštai ir kamuolys praskriejo šalia „Trans” vartų konstrukcijos. Dar po dešimties minučių puikią progą pasižymėti turėjo antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs R. Beniušis, tačiau jo galva smūgiuotą kamuolį sugavo varžovų vartų sargas.

Vis dėlto „Kaunas” nepasidavė ir rungtynėms artėjant į pabaigą ne tik vėl išlygino rezultatą, bet ir išplėšė sunkią pergalę. 83 minutę pakėlus kampinį iš 6 metrų įmušė Givi Kvaratskhelia, o likus porai minučių iki pagrindinio laiko pabaigos tiksliu smūgiu pergalingą įvartį pelnė brazilas R.Ledesma.

Talino „Sportland” Arena, 220 žiūrovų

Teisėjas – A. Sipailo (Latvija)

Talino „Levadia” 1 – 1 Vilniaus „Žalgiris”

31` [1 – 0] Indrek Zelinski (11 m.)

74` [1 – 1] Eimantas Poderis

„Levadia”: Kaalma; Malov, Čepauskas, Lemsalu, Šišov; Leitan, Nahk, Dmitrijev, Smirnov; Zelinski, Kink

„Žalgiris”: Šetkus; Choruži, I.Steško, Ngapunu, Aleksa; Lemežis, A.Steško (46` Puotkalis), Poderis, Vilėniškis, Morinas; Mižigurskis

Estijos čempionai „Levadia” tapo pirmąja šalies ekipa, dvikovoje su Lietuvos klubu iškovojusi bent tašką. Estijos klubas ganėtinai blankiose rungtynėse nesugebėjo įveikti Lietuvos čempionato ketvirtos vietos laimėtojų Vilniaus „Žalgirio” ir turėjo tenkintis lygiosiomis 1-1, nors beveik visas rungtynes dominavo aikštėje.

Nors rungtynes aktyviau pradėjo „Levadia”, svečiai iš Lietuvos pirmieji sukūrė pavojingą progą, kai sudrebino varžovų vartų konstrukciją. Po šio epizodo žaidimas kiek išsilygino ir abi ekipos ilgokai nesukūrė nieko pavojingo.

Pirmojo kėlinio viduryje „Levadia” vėl suaktyvėjo ir penkias minutes buvo užspaudusi varžovus, o patogių progų pasižymėti neišnaudojo Maksimas Smirnovas ir Tarmo Kinkas, tačiau klubas galiausiai uždirbo vienuolikos metrų baudinį, kai baudos aikštelėje pargriautas buvo Indrekas Zelinskis. Baudinį sėkmingai realizavo pats veteranas.

Rungtynės tęsėsi aukštu tempu, tačiau komandoms sunkiai sekėsi kurti pavojingas progas ant slidžios aikštės.

Nors per pertrauką „Žalgirio” vyriausiasis treneris Arminas Narbekovas vietoje Artūro Steško į aikštę išleido Andrių Puotkalį, rungtynių eiga nesikeitė – „Levadia” ir toliau dominavo, o įpusėjus antrajam kėliniui geros progos neišnaudojo Tarmo Kinkas, nepataikęs į vartus.

Tačiau 74-ą minutę „Žalgiris” nudžiugino daugiau nei penkiasdešimt stadione juos palaikiusių klubo fanų, kai saugas Eimantas Poderis puikiu baudos smūgiu iš dešiniojo krašto išlygino rezultatą – „Levadia” vartininkas Martinas Kaalma nieko negalėjo padaryti prieš preciziškai tikslų smūgį.

Nors po šio įvarčio „Levadia” dar labiau suaktyvėjo, o puikių progų neišnaudojo talentingasis estas Tarmo Kinkas, gana blankios rungtynės baigėsi lygiosiomis 1-1.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.