„Real” ir „Arsenal” klubai eliminuoti iš Čempionų lygos

Čempionų lygoje trečiadienį sužaistos dar ketverios atsakomosios aštuntfinalio rungtynės, kuriose išdalinti paskutiniai kelialapiai į ketvirtfinalį. Į kitą etapą žengė prieš „Arsenal” išvykoje po atkaklios kovos atsilaikęs „PSV”, antrą kartą „Lille” ekipą įveikęs „Man Utd” ir revanšą prieš „Real” pasiekęs „Bayern”, tuo tarpu „Milan” ir „Celtic” dvikovos nugalėtojui paaiškėti prireikė pratęsimo, po kurio Italijos ekipa šventė pergalę.

Pirmąsias rungtynes Eindhovene pralaimėję traumų išretinti „Arsenal” futbolininkai savo aikštėje didžiąją mačo dalį atakavo. Dažnos atakos davė vaisių 58 min., kai po kampinio „PSV” gynėjas Alexas netikėtai nukreipė kamuolį į savo vartus.

Įkvėpti sėkmės kanonieriai toliau atakavo. Netrukus vienas prieš vartininką Haurelho Gomesą iššoko Emmanuelis Adebayoras, tačiau nesugebėjo pergudrauti jo. Vėliau po keitimo aikštėje pasirodęs Thierry Henry atliko labai pavojingą baudos smūgį – vėl teko paplušėti H.Gomesui.

„Arsenal” ryžtas buvo numalšintas rungtynių pabaigoje. Edisonui Mendezui pakėlus baudos smūgį, Alexas iššoko aukščiausiai iš visų ir galva pasiuntė kamuolį į vartus, ištaisydamas savo klaidą. Olandijos ekipa šventė pergalę bendru rezultatu 2-1 ir žengė į ketvitfinalį.

„Bayern” įspūdingai pradėjo susitikimą su „Real”. Jau 11 mačo sekundę krito įvartis. Hassanas Salihamidžičius prasiveržė dešiniu kraštu, perdavė kamuolį Roy‘ui Makaay‘ui, kuris nukreipė jį į vartus. Tai buvo greičiausias įvartis Čempionų lygos istorijoje.

66 min rezultatą po kampinio galva padvigubino Lucio.

„Real” tuomet reikėjo mušti du įvarčius, tačiau jie pasiekė tik vieną. Už Marko van Bommelio pražangą prieš Robinho skirtą 11 m baudinį realizavo Ruudas van Nistelrooy‘us.

„Man Utd” antrą kartą minimaliu rezultatu pranoko „Lille” ekipą. Šeimininkai nuo rungtynių pradžios perėmė iniciatyvą ir galėjo išsiveržti į priekį 15 min. Pavojingą Wayne‘o Rooney smūgį blokavo Matthieu Chalme, o Michaelui Carrickui pakėlus kampinį vartų skersinį smūgiu galva sudrebino Johnas O‘Shea.

„Lille”, kuriems reikėjo tik pergalės, nevengė atakuoti. Pavojingiausią progą jie susikūrė antrojo kėlinio pradžioje, kuomet Peterio Odemwingie iš kairio krašto galva smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą.

Mančesterio futbolininkai įvartį pagaliau įmušė 72 min. Cristiano Ronaldo prasiveržė kairiuoju kraštu ir skersavo kamuolį į baudos aikštelę, o ten be priežiūros paliktas Henrikas Larssonas galva nukreipė jį į vartus.

„Milan” prireikė daugiau nei dviejų valandų bendro žaidimo laiko, kad palaužti Škotijos čempionų „Celtic” pasipriešinimą.

Pirmajame atsakomųjų varžybų kėlinyje kilo daug ginčų, kai mėgindamas blokuoti Jiri Jarošiko smūgį baudos aikštelėje ranka sužaidė Paolo Maldini, tačiau teisėjas pražangos neužfiksavo.

Antrojo kėlinio pradžioje „Celtic” pabandė užgulti italų vartus, tačiau įvarčio nepasiekė, o pagrindinio laiko pabaigoje jau „Milan” surengė labai pavojingą vartų šturmą. Glazgo ekipos vartininkui Arturui Borucui teko parodyti savo meistriškumą po P.Maldini smūgio galva ir Clarence‘o Seedorfo baudos smūgio, o Kaka iš baudos aikštelės prieigų muštas kamuolys atsimušė į skersinį ir atšoko A.Borucui.

Kaka savo tikslą pasiekė 3 pratęsimo minutę, kai prasiveržęs nuo aikštės vidurio iš kelių metrų parito kamuolį į vartus tarp vartininko kojų. „Milan” išlaikė teigiamą rezultatą ir šventė pergalę.

Ketvirtfinalio ir pusfinalio burtai bus traukiami penktadienį.

Trečiadienio aštuntfinalio rungtynių statistika

(Ryškiau pažymėtos komandos žengė į ketvirtfinalį)

„Milan” 1 – 0 „Celtic”

(Pirmos rungtynės 0-0, bendras rezultatas po pratęsimo 1-0)

93′ [1 – 0] Kaka

„Arsenal” 1 – 1 „PSV”

(Pirmos rungtynės 0-1, bendras rezultatas 1-2)

58′ [1 – 0] Alex (į savo vartus)

83′ [1 – 1] Alex

„Man Utd” 1 – 0 „Lille”

(Pirmos rungtynės 1-0, bendras rezultatas 2-0)

72′ [1 – 0] Henrik Larsson

„Bayern” 2 – 1 „Real”

(Pirmos rungtynės 2-3, bendras rezultatas 4-4)

1′ [1 – 0] Roy Makaay

66′ [2 – 0] Lucio

83′ [2 – 1] Ruud van Nistelrooy (11m.)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.