Operos primadonai ir aukotojams – garbės piliečio vardai

Šiais metais trims asmenims suteiktas Marijampolės garbės piliečio vardas. Regalijos ir atitinkami pažymėjimai nominantams bus įteikti gegužę vykstant tradicinei miesto dienų šventei.

Marijampolės garbės piliečio vardai šiemet suteikiami po beveik penkerių metų pertraukos. Nominantais tapo labiausiai kraštui nusipelnę žmonės. Tarp jų – Marijampolėje gimusi visame pasaulyje garsi dainininkė ir du užsieniečiai, prisidėję iš skurdo gelbstint krašto gausias šeimas ir kuriant Marijampolės socialinės pagalbos infrastruktūrą.

Išgarsėjo visoje Lietuvoje

„Gerhardo J.Karlo ir jo vadovaujamos viešosios įstaigos „Solidarity” pristatyti greičiausiai nereikia, apie juos yra girdėję daugelis Lietuvos žmonių”, – teigė Marijampolės savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Daiva Pankauskienė. Anot jos, paramą iš „Solidarity” jau yra gavusios 7 Marijampolės savivaldybės teritorijoje gyvenančios gausios šeimos, kuriose auga 59 vaikai.

Dėl Karlo surinktų aukų šių šeimų vaikai gali džiaugtis erdvesniais naujais ar suremontuotais senaisiais namais. Per septynerius metus vien Marijampolės savivaldybės gyventojams suteikta labdara pasiekė beveik ketvirtį milijono litų. „Solidarity” paramą daugiausiai teikia penkių Marijampolės apskrities savivaldybių gyventojams. Beveik keturioms dešimtims šeimų, auginančių per pustrečio šimto vaikų, paaukota daugiau kaip milijonas litų. Įskaitant paramą kitų regionų vaikų globos įstaigoms ir gausioms šeimoms, „Solidarity” parama viršija 2 mln. litų.

Už pagalbą Lietuvos skurstančioms šeimoms Karlui yra įteiktas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius, jis yra Vilkaviškio ir Šakių rajonų garbės pilietis.

Įrengė Kartų namus

Marijampolės garbės piliečio vardas šiemet suteikiamas ir buvusiam nedidelės Norvegijos Kvamo savivaldybės kultūros skyriaus vedėjui Agnarui Hoiseteriui. Pasak Marijampolės savivaldybės mero Vidmanto Brazio, didžiausias šio užsieniečio nuopelnas – kartu su Kvamo savivaldybe Marijampolėje įgyvendinta Kartų namų kūrimo idėja. Prieš daugiau nei metus už savivaldybės bei valstybės biudžetų ir Kvamo gyventojų suaukotas lėšas įrengti Kartų namai dabar glaudžia apie tris dešimtis senelių, beveik tiek pat beglobių vaikų.

Pavergė visą pasaulį

Šiais metais prisiminta iš Marijampolės kilusi pasaulinio garso atlikėja solistė Violeta Urmanavičiūtė-Urmana. Čia gimusi, augusi ir lankiusi vidurinę bei muzikos mokyklas solistė būtent Marijampolėje pradėjo savo kelią į didžiausias pasaulio scenas. Miesto taryba Urmanavičiūtei-Umanai garbės piliečio vardą suteikė beveik 400 marijampoliečių iniciatyva.

Iš viso Marijampolės garbės piliečių vardai yra suteikti 6 asmenims: 1991 metais per sausio įvykius žuvusiam Rimantui Juknevičiui, labdara prie skurdo mažinimo prisidėjusiems austrams Brunhildai Sigl ir Klemensui Rotinghausui, buvusiam Seimo nariui Kaziui Bobeliui, vyskupui emeritui Juozui Žemaičiui, buvusiam pramonininkui, miesto mokslo ir kultūros potencialo puoselėtojui Jonui Šeškevičiui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.