Laidos premjera – be LRT tarybos palaiminimo

Šį savaitgalį pradedamas rodyti projektas „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas” gresia tapti realiu iššūkiu Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generaliniam direktoriui

Vasario 27-ąją įvykusiame Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos posėdyje buvo nepritarta šį savaitgalį turinčiam pasirodyti naujajam nacionalinės televizijos projektui „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas”. Tarybą papiktino, kad apie jį pirmiausia sužinota iš žiniasklaidos, o ne iš LRT administracijos. Laidos anonsas toliau sukasi eteryje, o LRT direktorius Kęstutis Petrauskis, nepaisydamas tarybos sprendimo, sekmadienio vakarą kviečia į premjerą.

Tinkamai nepristatė

LŽ kalbintas Petrauskis teigė, kad jo ir LRT tarybos nesutarimų priežastis – formalumai. „Tarybai pasirodė, kad naująjį projektą turėjome geriau, išsamiau pristatyti”, – sakė jis.

Tačiau LRT tarybos pirmininkas Romas Pakalnis LŽ nurodė kitą priežastį – tarybos nariai apie projektą sužinojo iš žiniasklaidos, tik vėliau – iš LRT vadovo. Pagal įstatymą LRT administracijos vadovas ar jo įgaliotas asmuo apie numatomus tinklelio pakeitimus pirmiausia turi informuoti LRT tarybą. Pasak jos narės Dianos Vilytės, nustebino ir tai, kad laidos anonsai eteryje pasirodė projektui dar negavus tarybos pritarimo.

Taryba nepritarė

„Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos šokių dešimtuko” prodiuserė Indrė Ciesiūnienė dar visai neseniai rūpinosi garsiuoju „Šokių dešimtuku”. Petrauskio teigimu, LRT taryba naujajam projektui pritarė dar pernai rugpjūtį, kai buvo suplanuotas metinis TV laidų tinklelis. Tačiau Pakalnis tikina, kad tuomet taryba „palaimino” tik „Šokių dešimtuką”.

Vilytės teigimu, apie tai, kas pakeis gruodį pasibaigusį „Šokių dešimtuką”, LRT direktorius turėjęs informuoti pernai metų pabaigoje – šių metų pradžioje, tačiau jis to nepadarė.

Tad svarstant „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtuko” likimą vasario 27-osios posėdyje LRT tarybos nariai balsų dauguma projekto nepatvirtino. Pasak Vilytės, be kita ko, kilo abejonių, ar visuomeninei televizijai verta konkuruoti su šiuo metu per LNK rodomu muzikiniu šou „Žvaigždžių duetai”. Mat būsimajame LTV „Lietuvos dainų dešimtuke” savo sugebėjimus taip pat demonstruos žvaigždžių poros.

„Gal nacionalinis transliuotojas Lietuvos žmonėms galėtų pasiūlyti originalesnį, alternatyvų komercinėms televizijoms projektą? Suprantu, kad savaitgalį žmonės nori pramogų, bet dalis jų nebežiūri televizijos, nes tos pramogos tapo pernelyg lengvos”, – svarstė Vilytė.

Kviečia žiūrėti

LRT taryba laukia iš administracijos naujos laidos projekto ar papildyto senojo. Petrauskis žada laidą tinkamai pristatyti kovo 13 dieną vyksiančiame LRT tarybos posėdyje. Tuo tarpu jis kviečia žiūrėti laidos premjerą jau artėjančio sekmadienio vakarą.

LRT vadovas atmetė priekaištus, esą visuomeninis transliuotojas kopijuoja komercinių televizijų laidas. „Mes ir kuriame alternatyvų, kitokį projektą. Žiūrovams pateiksime tikrai kokybišką pramogą”, – žadėjo Petrauskis.

Vertina kaip nepagarbą

Vilytės nuomone, jei laidos, kuriai nepritarė taryba, premjera šį savaitgalį vis dėlto įvyks, kovo 13-ąją numatomo LRT tarybos posėdžio darbotvarkė gali išsiplėsti.

Anot pašnekovės, jau ir anksčiau būta panašių atvejų, kai LRT direktorius įstatymų numatyta tvarka nederindavo naujų laidų su taryba. „Tai vertinu kaip nepagarbą mums”, – pabrėžė Vilytė.

LRT tarybos pirmininkas Pakalnis taip pat mano, kad per posėdį teks svarstyti Petrauskio elgesį. Jis neatmetė tikimybės, kad gali iškilti ir Petrauskio vadovavimo LRT klausimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.