Muzikantų nuotykiai stingdo kraują

Lietuvos „žvaigždūnų” nebaugina nei skurdas, nei krokodilai, nei rykliai.

Pastarųjų dienų įvykiai liudija, kad žinomi šou verslo atstovai ir muzikantai atostogas mieliau leidžia tarp pavojingų gyvūnų egzotiškose ar net skurdžiose šalyse, nei vaikščiodami po įprastines ekskursijas ar ramiai kaitindamiesi paplūdimyje ir gurkšnodami kokteilį.

Nardė tarp ryklių

„Kuo labiau laukinis kraštas, tuo labiau mane traukia”, – sakė 15 dienų Šri Lankoje poilsiavęs uostamiesčio muzikantas Deivis.

Pašnekovas džiaugėsi, kad kelionėje jam teko patirti ir ekstremalių bei neišdildomų įspūdžių. „Nardžiau tarp įvairiausių žuvų, rajų ir net ryklių. Nardymas – mano hobis, tačiau kai vandenyje esi tarp plėšriųjų, pavojingų gyvūnų, tuomet jauti dar didesnį malonumą”, – su pasitenkinimu teigė muzikantas.

Paklausus, kodėl jis pasirinko tokį gana aktyvų ir pavojingą poilsį (plėšrūs gyvūnai, aplink skurdas ir siaučiančios įvairios ligos, – aut. past.), o ne ramų gulėjimą paplūdimyje, Deivis atsakė: „Pavargau nuo mūsų civilizacijos, man ji visiškai nebeįdomi. Norisi kažko išskirtinio, egzotiško ir neįprasto. Esu įsitikinęs, kad tinginiaudamas paplūdimyje tikrai nebūčiau taip pailsėjęs ir pasisėmęs tiek įspūdžių kaip dabar”, – mano atlikėjas.

Pašnekovas sakė, kad prieš kelionę apie jokius pavojus net nemąstęs ir nesiskiepijo nuo įvairiausių tuose kraštuose siaučiančių ligų. „Nors jie gyvena palyginus skurdžiai, tačiau pakankamai švariai. Beje, labai gražios jų moterys”, – šypsodamasis pasakojo Deivis.

Iškentė 10 skiepų

Kiek atsargesnis prieš kelionę po Afrikos šalis – Ganą, Malį, Togą ir Burkiną Faso – buvo grupės „Delfinai” lyderis Stano. „Lietuvoje pasiskiepijau nuo ko tik įmanoma. Iš viso iškenčiau apie dešimt skiepų”, – sakė Stano.

Jis pasakojo, kad Afrikoje laikėsi tam tikrų savo nustatytų taisyklių.

„Pagrindinė taisyklė – neprasidėti, tiesiog per kelių metrų atstumą laikytis nuo juodaodės moters. Nes, kaip žinia, ten kas trečia jauna mergina infekuota AIDS”, – teigė „Delfinų” lyderis.

Taip pat jis užsiminė, kad saugodamasis nuo ligų Afrikoje valgė tik tai, kas buvo verdama karštame vandenyje. „Be to, ten nepatartina žiūrėti, kaip jie gamina valgį, nes kitu atveju dings apetitas. Ten virtuvėje toks jovalas, kad net baisu”.

Anot Stano, Gana ir Malis – vienos skurdžiausių Afrikos šalių. „Teko išvysti pirmykštės bendruomenės žmones, kurie net nėra matę televizoriaus. Taip pat teko iškęsti vietinių gyventojų reketavimą. Tiesiog neteisėtai pareikalavo pinigų už mašinos statymą. O pabandžius nekreipti dėmesio, vos neišdaužė mašinos langų”, – dalinosi įspūdžiais lietuvis.

Jis džiaugėsi, kad turėjo unikalią galimybę patampyti už uodegos gyvą krokodilą, per kelis metrus stebėti dramblių ir liūtų būrius.

„Plėšrūs gyvūnai nėra patys pavojingiausi žmogaus gyvybei. Ten labiau reikia saugotis įvairiausių kirminų, mikrobų ir bakterijų. Jokiu būdu negalima kišti kojų ir rankų į stovintį džiunglių upių vandenį”, – teigė muzikantas.

Buvo apvogtas

Nuolat po skurdžiausius Amerikos ir Afrikos miestelius keliaujantis išskirtinės išvaizdos Lietuvos muzikantas Hokšila Andradė teigė, kad pastaruoju metu, kai visko pasaulyje apstu, būtent egzotika žmones labiausiai ir traukia.

„Neverta bijoti įvairiausių skurdžiose šalyse plintančių ligų ar vietinių gyventojų išpuolių. Pats buvau patyręs įvairiausių sunkumų – ne kartą buvau apvogtas, patekęs į avarijas ir iškentęs kalėjimo skonį. Tačiau pastaruoju metu lengvai pavyksta draugiškai susibendrauti su vietiniais gyventojais. Jau esu pripratęs prie pačių įvairiausių gyvenimo sąlygų ir aplink regimas skurdas manęs nebestebina. Vis kitoje šalyje patiriami teigiami įspūdžiai gyvenimą padaro tik įdomesnį”, – teigė jau kelis mėnesius po skurdžiausius Amerikos ir Afrikos miestelius keliaujantis Hokšila.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.