Brokeriams svarbu gera nuotaika

Nekilnojamojo turto bendrovės „Ober Haus” Klaipėdos regiono vadovas Gediminas Valantinas tiki, kad viską galima pasiekti. Tik į vienus darbus investuoti reikia mažiau, į kitus – daugiau.

Tačiau tai nėra vienintelis vadovo kredo.

Pasak jo, bendrovė dirba tam, kad pateisintų klientų pasitikėjimą. G.Valantinas, kaip regiono vadovas, labiausiai stengiasi, kad darbuotojai būtų patenkinti savo darbu.

„Siekiu, kad darbuotojai visą laiką džiaugtųsi, šypsotųsi, mažiau konfliktuotų. Juk brokerio darbo specifika tokia – vienas klientas bus patenkintas, kitas – ne. Šio darbo negalėtų dirbti tas, kam jis ne prie širdies”, – teigė vadovas.

Pats buvęs nekilnojamojo turto tarpininkas, G.Valantinas pasakojo, kad šiame darbe reikia „žinoti”, kad klientas visą laiką teisus net, jei taip ir nėra.

„Vis tiek kartais reikia nusileisti, tenka tarp visų laviruoti. Tad vidiniams konfliktams vietos šiame darbe negali būti. Be to, man darbuotojai uždirba didžiąją dalį atlyginimo, tad būtent jais turiu rūpintis labiausiai”, – aiškino G.Valantinas.

Jis pasakojo, kad penkiolikos žmonių kolektyvą draugėn suburti padeda rytinė kava ir laikraščiai.

„Darbo tema tada pamirštama – per dieną ir taip nuo jo pervargstame. Pasišnekame kad ir apie nenuvalytus kelius, pasidaliname žiniomis, kur sunku įvažiuoti, ir panašiai. Pasitaikius progai stengiamės kur nors pakeliauti”, – tvirtino regiono vadovas.

Pasak G.Valantino, visas kolektyvas tradiciškai kasmet išvažiuoja iš Klaipėdos palydėti vasaros. Jau keletą metų iš eilės vyko į Dzūkiją. „Arba, tarkim, ketvirtadienis – sugalvojame rytoj pas ką nors kepti šašlykus. Suvažiuojame, kas šašlykų, kas daržovių, kas duonos, kas alkoholio atsiveža”, – šypsojosi pašnekovas.

Vadovas sako, kad tokios kasdieniškos ir paprastos priemonės padeda nedideliam kolektyvui pakelti darbo nuotaiką bei lengviau spręsti atsiradusias problemas.

Tačiau ir pinigai, pasak jo, ne paskutinė darbuotojų skatinimo priemonė. „Žiūrėkime tiesiai šviesiai – gyvenimas vis materialėja. Pinigai – ne motyvacija, šiais laikais tai – būtinybė”, – tvirtino vadovas.

Be rūpinimosi personalo gerove, G.Valantinui tenka ir pačiam dirbti nekilnojamojo turto tarpininko darbą. Be to, dabar bendrovė ruošiasi naujų biurų atidarymui Šilutėje bei Plungėje.

Nors „Ober Haus” ir plečia savo veiklą, Klaipėdos regiono vadovas pripažįsta, kad konkurencija nekilnojamojo turto tarpininkavimo versle didžiulė.

„Kita vertus, dabar didžioji dauguma agentūrų pasuko kitu keliu nei mes. Jos pačios perka sklypus, rengia projektus, stato namus. Mes to nedarome. Esame tik tarpininkai – ieškome projektų, padedame parduoti, vertiname, deriname sutartis su bankais”, – apie bendrovės specializaciją kalbėjo G.Valantinas.

Anot jo, Lietuvoje žmonės ne itin mėgsta tarpininkus. Esą rinkoje situacija ilgą laiką buvo tokia, kad butus pirko bet kas ir už bet kiek, žmonėms ir taip buvo gerai, tad nesuprato tarpininkų reikalingumo.

„Jei pažvelgtume į užsienio praktiką, tai ten žmonės visai kitaip vertina brokerio darbą. Jie džiaugiasi, kad, padedami nekilnojamojo turto agentūrų, gali sutaupyti laiko bei būti ramesni, nes žino, kad nebus apgauti”, – teigė vadovas.

G.Valantinas šypsodamasis aiškino, kad dabar Lietuvoje kas antras žmogus užsiima nekilnojamojo turto prekyba. Pasak jo, šis verslas dabar išgyvena aukso amžių dėl aukštų nekilnojamojo turto kainų. „Bet aš laukiu to aukso amžiaus, kai Klaipėdoje liks 10-15 agentūrų, vietoj 50 ar 60 dabar egzistuojančių. Gal kainos ir bus mažesnės, bet konkurencija bus solidesnė”, – sakė G.Valantinas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.