Galiūnų sportas: penktas Savicko triumfas

Stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas penktą kartą iš eilės tapo prestižinių „Arnold’s Strongman” galiūnų varžybų nugalėtoju. Lietuvis laimėjo tris rungtis iš šešių ir, surinkęs 52 taškus, tvirtai užėmė pirmąją vietą.

Dvi dienas Kolambuso mieste (JAV) vykusiose varžybose Savickas ne tik nepaliko jokių vilčių konkurentams, bet dar ir pagerino vieną rekordą – pirmą dieną iškėlė 460 kg sveriančias „Hummer” automobilio padangas. Už pergalę jam atiteko 30 tūkst. dolerių (maždaug 78 tūkst. litų) piniginis prizas. Antrąją vietą tarp dešimties stipruolių iškovojo Vasilijus Virastiukas iš Ukrainos (48 tšk.), trečiąją – estas Andrusas Murametsas (38,5). Įdomu tai, kad estas neturėjo dalyvauti turnyre, tačiau jis pakeitė prieš pat varžybas susižeidusį Benediktą Magnussoną iš Islandijos.

Savickas teigė, jog pirmą kartą sulaukęs kvietimo dalyvauti „Arnold’s Strongman” netikėjo, kad įmanoma nugalėti penkis kartus iš eilės. „Kai pirmą sykį laimėjau šias varžybas, pamaniau, jog vienas kartas – gerai. O kai antrą kartą iškovojau pergalę, pradėjau svajoti apie trečią laimėjimą, paskui – apie penkias pergales”, – kalbėjo Savickas.

Lietuvos galiūnas, paklaustas, ar bandys laimėti varžybas ir šeštą kartą, atsakė teigiamai, tačiau netrukus persigalvojo. „Galbūt ne. Penkerius metus rimtai treniravausi. Dabar nemąstau apie ateitį. Galbūt šiek tiek pailsėsiu. Per metus dalyvauju 15 ar 16 varžybų, kartais net daugiau. Man reikia poilsio. Per ateinantį pusmetį nuspręsiu. Aišku, jei dalyvausiu, rengsiuosi labai rimtai”, – pabrėžė Savickas.

Tačiau lietuvis net ir tuo atveju, jei nutars metus pailsėti nuo varžybų maratono, dalyvaus Tarptautinės galiūnų federacijos (IFSA) rengiamame pasaulio čempionate. „Penkis kartus laimėjau „Arnold’s Strongman”, tačiau tik du sykius tapau pasaulio čempionu”, – paaiškino stipriausias pasaulio žmogus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.