Kulinarijai – apribojimai

Prekybos centrai turės mažinti kulinarijos cechuose gaminamų prekių asortimentą.

Cechuose yra uždrausta gaminti ir į parduotuves išvežti žalios mėsos ir žuvies produktus.

Šį nurodymą jiems davė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjos Jūratės Mačiulienės, šiandieną kulinarijos cechai pagamina daug daugiau produkcijos nei leidžia jų pajėgumai.

Prekybos centrų cechai yra įsikūrę per ankštose patalpose, įranga pritaikyta pagaminti daug mažesnį produktų asortimentą ir kiekį.

Klaipėdoje yra du – bendrovių „Palink” ir „Maxima LT” – kulinarijos cechai, pagamintą produkciją tiekiantys į kitas parduotuves.

Vien bendrovės „Maxima LT” kulinarijos ceche „Akropolyje” buvo pagaminama apie 180 mėsos, žuvies, paukštienos gaminių, salotų, mišrainių.

Dabar asortimentas yra sumažintas ir gaminama apie 150 įvairių gaminių.

„Maxima LT” atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė teigė, kad kai kurie pirkėjai jau pasigenda kai kurių pamėgtų gaminių.

Bendrovės „Palink” generalinis direktorius Aidas Mackevičius teigė, kad kulinarijos cechai pajėgumus viršijo sparčiai plečiantis tinklams ir augant paklausai. Jei asortimentas dar labiau būtų plečiamas, ateityje tai gali sukelti problemų.

Prekybos tinklas „Iki” turi aštuonis kulinarijos cechus visoje Lietuvoje.

Juos ketinama atnaujinti. Be to, ketinama statyti didžiulį kulinarijos cechą netoli Panevėžio.

Tada klientams bus siūlomas ne ką mažesnis nei iki šiol buvo ar net dar platesnis gaminių asortimentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.