Kriminalistas įtariamas perėjoje partrenkęs vyrą

Uostamiesčio policijoje atliekamas tarnybinis patikrinimas dėl 3-iojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūno veiksmų. Nemalonumų jis susilaukė po to, kai, įtariama, perėjoje tarnybiniu automobiliu kliudė žmogų.

Užvakar „Vakarų ekspresas” gavo duomenų, jog vasario 28-ąją Taikos prospekte, pėsčiųjų perėjoje ties Žvejų kultūros rūmais ir „Lukoil” degaline, galėjo būti partrenktas žmogus, tačiau įvykis oficialiai nebuvo užregistruotas.

Tądien, apie 13.45 val., per perėją ėjo du apie 40 metų vyriškiai. Jų praleisti sustojo dviem eismo juostomis važiavusios mašinos, o trečiąja atskubėjęs baltos spalvos automobilis „Ford Mondeo” nesustojo.

Įvykio liudytojai „Vakarų ekspresui” pasakojo, jog dideliu greičiu lėkęs fordas kliudė kone žingsnio iki šaligatvio pritrūkusį vieną iš vyrų. Iš mašinos išlipęs vyras bei moteris apšaukė nukentėjusįjį ir nuvažiavo. Šlubčiojantį pėsčiąjį nusivedė jo draugas.

„Fordas į perėją tiesiog įčiuožė, todėl nuo tokio smūgio vyrui turėjo lūžti koja”, – spėjo avariją matęs pravažiuojančios mašinos vairuotojas.

Liudytojo teigimu, į šį įvykį nesureagavo netoli stovėję bei greitį matavę policijos patruliai. Be to, jis tikino apie eismo įvykį pranešę policijos budėtojams. Esą pasakojimo klausęsis pareigūnas įvykiu domėjęsis tol, kol išgirdo padiktuotus fordo valstybinius numerius, o tada keistai nutilęs.

Anot savo pavardės skelbti nenorėjusio žmogaus, taip jam kilo įtarimas, kad jokiais skiriamaisiais ženklais nepažymėtas „Ford Mondeo” priklauso uostamiesčio policijai.

Vakar Klaipėdos VPK atstovas spaudai Albinas Strumyla sakė, kad toks įvykis oficialiai nėra užregistruotas, o prie pagalbos telefono 112 budintys pareigūnai tikino jokio skambučio nesulaukę. Kad tądien ties Žvejų kultūros rūmais įvyko avarija, nebuvo informuotas ir VPK Eismo priežiūros skyrius.

Tačiau pagal liudytojų pateiktus fordo numerius A. Strumylai pavyko sužinoti, kad automobilis išties priklauso miesto 3-iajam PK, o tądien ją vairavo šio komisariato kriminalistas. Dienraščio duomenimis, tai – Donatas Deglašovas.

Du mėnesius čia dirbantis jaunas pareigūnas apie įvykį informavo komisariato viršininką Piotrą Kolyšką, šis – VPK viršininką Benoną Ivanauską. Pastarasis liepė pradėti tarnybinį patikrinimą.

Iš pradžių kriminalistas tikino, kad pėsčiasis spėjęs pasiekti šaligatvį ir tik tada nukritęs, o tarnybinė mašina jo esą nekliudžiusi. Tačiau, nepatvirtintais duomenimis, vakar jis pripažino savo kaltę. Beje, minėtoji perėja yra netoli pastato, kur įsikūręs 3-iasis PK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.