Gelbėtojai iš vandens traukia žvejų transportą

Ventės ragą kone kasdien pasiekia properšose išsimaudžiusių žvejų būreliai. Vakar, netoli viena kitos, čia vyko net trys Kuršių marių properšose nuskendusios technikos gelbėjimo operacijos.

Viena nelaimė apie 3 km į pietvakarius nuo Ventės rago įvyko užvakar popietę. Keturračio motociklo vairuotojas, paprašius priėjusiems žvejams, į krantą vežė vyriškį, kuriam sušlubavo sveikata.

Deja, gerų norų vedinas žvejas nuvažiavo netoli. Motociklas su priekaba, pritaikyta žmonėms vežti, įnėrė į properšą. Kojas sušlapę žmonės spėjo išsigelbėti, o technika nuskendo. Vakar bandydami ištraukti motociklą gelbėtojai, atvykę vadinamuoju aerokateriu, vargo visą dieną.

Vakar popiet dar vienas keturratis motociklas nuskendo prie Rusnės salos, Naikupės upelio žiotyse.

O šalia Rusnės žvejai iš properšos bandė išvaduoti taip pat ketvirtadienį įlūžusį ledu pritaikytą važinėti visureigį. Betraukiant dar ant ledo stovėjusi mašina panėrė.

Dar už poros šimtų metrų kiti žvejai bandė ištraukti vakar nuskendusias roges su žvejybos įranga. Jomis į žvejybą vykę 20 švėkšniškių žvejų neišlaikius ledui įlūžo ir išsimaudė šaltame vandenyje. Laimei, nė vienas jų nenuskendo.

Ketvirtadienio vakarą prie Ventės rago molo įlūžo klaipėdietis. Jį ištraukė kartu ėję draugai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.