Priverstinai skolos lapelį pasirašęs verslininkas netylėjo

Į uostamiesčio areštinę pateko keturi klaipėdiečiai, įtariami turto prievartavimu. Tai atsitiko vienos uosto bendrovės savininkui policijai pranešus, jog jis prievarta pasirašė 22 tūkst. litų skolos lapelį.

Prieš savaitę į Klaipėdos VPK kreipėsi krovos paslaugas uoste teikiančios įmonės „Renzoras” savininkas 45 metų Olegas Kozyrevas pranešė, kad vasario 17-ąją jo biure Nemuno gatvėje apsilankė 32 metų Taikos prospekto gyventojas Maksimas Jegorovas.

Anot verslininko, svečias pareikalavo kas mėnesį mokėti po 2 tūkst. litų. Nepaklusus grasinta susidoroti su vyriškio šeima.

Po dviejų dienų, pasak O. Kozyrevo, M. Jegorovas jį nuvežęs į patalpas S. Daukanto gatvėje bei privertęs pasirašyti paskolos sutartį. Pagal ją verslininkas įsipareigojęs M. Jegorovui iki kovo 19-osios grąžinti 22 tūkst. litų skolą. Nukentėjusysis tikina pinigų iš M. Jegorovo nesiskolinęs.

Užvakar, apie 16 val., ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo atliekantys miesto VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai (ONTT) uosto pašonėje esančioje Nemuno gatvėje sulaikė keturis klaipėdiečius – Semioną Chajetą (gim. 1950 m.), Darių Bagdonavičių (gim. 1983 m.), už mašinų vagystes teistą jo bendraamžį Vaidą Valantiną bei Viktorą Guskovą (gim. 1953 m.).

Pirmieji trys teisėsaugininkų yra siejami su viena mašinvagių gauja. O buvęs klasikinių imtynių sporto meistras V. Guskovas pagarsėjo 2005 metais, kai uostamiestyje tapo lietuviškos pirties čempionato nugalėtoju.

Po apklausos vyrai buvo uždaryti į areštinę, tačiau vakar paleisti į laisvę. M. Jegorovas vis dar ieškomas.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai neatmeta galimybės, kad kaltinimas gali būti perkvalifikuotas iš turto prievartavimo į savivaldžiavimą.

Teigiama, kad M. Jegorovas yra dirbęs „Renzore”, tad jį su įmonės savininku gali sieti asmeniniai ar turtiniai santykiai.

Beje, sulaikomas S. Chajetas savo sesers visureigiu „Lexus RX 300”. atsitrenkė į tarnybinį policijos „Ford Mondeo”, kurią vairavo ONTT tyrėjas.

2005-ųjų pavasarį Klaipėdos policijos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnams surengus sėkmingą operaciją, už grotų pateko šeši asmenys, tarp jų – klaipėdiečiai Osvaldas Žalimas, V. Valantinas, D. Bagdonavičius ir S. Chajetas.

Gaujos sandėlyje buvo aptiktas Vilniuje pavogtas Valstybės saugumo departamentui priklausantis automobilis „Renault Scenic”, Klaipėdoje dingęs Vokietijos piliečio „Volkswagen Golf” ir septyni jau išardyti automobiliai.

Per kratą S. Chajeto namuose rasta ir narkotinių medžiagų bei kastetas, taip pat – legaliai laikomas kovinis pistoletas ir teisėsaugininkams pažįstamo Pavelo Šarafutdinovo (gim. 1973 m.) dokumentai.

Įtariama, kad būtent šis klaipėdietis, priklausęs nužudytų brolių Žukauskų grupuotei ir šiuo metu atliekantis bausmę už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime, dviejų asmenų turto sunaikinimą, automobilių vagystes bei narkotikų laikymą ir platinimą, ir yra tikrasis minėtos mašinvagių gaujos vadovas.

Vakar D. Bagdonavičiaus motina „Vakarų ekspresui” sakė, jog prieš mėnesį Klaipėdos miesto apylinkės teismas jos sūnui už mašinų vagystes skyrė 3,5 metų nelaisvės, tačiau šis teismo sprendimas esantis apskųstas. S. Chajetas už grotų irgi nesėdo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.