Penktokui spyręs mokytojas įžvelgia kolegų sąmokslą

Dėl smurto prieš vienuolikmetį įtariamas pedagogas spyrį berniukui vadina vyriškumo pamoka

Gausūs Panevėžio „Vilties” vidurinės mokyklos penktokų raštiški paaiškinimai, mokinių slaugytojos liudijimai ir greitosios medicinos pagalbos medikų įrašai byloja, kad trečiadienį per kūno kultūros pamoką 46 metų mokytojas Aleksandras Laučenkovas apspardė vienuolikmetį.

Skundėsi smurtaujančiu mokytoju

Mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Danutė Tripolskaja teigė, kad trečiadienį po trečios pamokos į jos kabinetą atėję keturi penktokai skundėsi dėl smurtaujančio kūno kultūros mokytojo. Labiausiai nukentėjęs Eduardas šlubavo, verkdamas pasakojo, kad pedagogas jam įspyrė į šlaunį, pastūmė. Vaikinas krisdamas susimušė pakaušį. Berniukui mėginant atsikelti mokytojas visa jėga į jį paleido kamuolį. Nuo smūgio vaikui buvo sutrenkta nugara.

Slaugytoja pabrėžė, kad Eduardo šlaunis buvo ištinusi, todėl ji nedelsdama iškvietė greitosios medicinos pagalbos medikus. Jie berniukui suteikė skubią pagalbą ir pasisiūlė paskambinti į policiją, jei to nepadarys mokyklos administracija.

Jos iškviesti pareigūnai dėl smurto prieš mažametį pradėjo ikiteisminį tyrimą. Dėl mokytojo smurto slaugytojai skundėsi dar vienas vaikas. Kadangi sužeidimo pėdsakų nebuvo matyti, medikų pagalbos jam neprireikė.

Pravardžiavo mokinius

Sveikatos priežiūros specialistės žodžius patvirtina mokyklos vadovybės surinkti penktokų, per kūno kultūros pamoką žaidusių futbolą, raštiški paaiškinimai.

Pasak jų, Eduardas mėgino sutrikdyti žaidimą, dėl to mokytojas jį perspėjo, bet mokinys nepakluso. Vaikų liudijimu, bendraklasį sumušęs Laučenkovas neleido jam kreiptis pagalbos į slaugytoją, o visus klasės berniukus ėmė pravardžiuoti ožiais.

Direktorė bejėgė

„Prisipažįstu, kad prieš smurtaujantį pedagogą esu bejėgė”, – vakar su ašaromis akyse LŽ sakė „Vilties” vidurinės mokyklos direktorė Danutė Iljinienė. Jos teigimu, Laučenkovas jau anksčiau yra sumušęs mokinį. Tačiau tuometei mokyklos vadovei įvykį esą pavyko užglaistyti. Iljinienė tikino, kad Laučenkovas garsėja įžūlumu, neprognozuojamu elgesiu, tačiau iki šiol nebuvo teisinio pagrindo atleisti jį iš darbo.

„Blogiausia, kad man su šiuo mokytoju nepavyksta pasikalbėti, negaliu jam pasakyti jokios pastabos. Vos spėju išsižioti, Laučenkovas ima kaltinti mane priekabiavimu. Net vakar po incidento man paskambinęs kaltino, esą rezgu prieš jį intrigas”, – pasakojo direktorė.

Jaučiasi terorizuojamas

LŽ kalbintas Laučenkovas teigė, kad Iljinienė ir visa mokyklos vadovybė rodo jam perdėtą dėmesį ir kelia pernelyg didelius reikalavimus. Esą į pagalbą pasitelkusi medikus ir policiją administracija mėgina padaryti jį nusikaltėliu. Laučenkovas tikino dėl direktorės „išpuolių” patyręs stiprų nervinį sukrėtimą, jam pačiam prireikę medikų pagalbos. Daktarai, pasak vyriškio, įvertinę jo, kaip terorizuojamo žmogaus, būklę, nedelsdami išrašė nedarbingumo pažymėjimą.

Neturi pretenzijų

Užtarti sūnaus mokytoją, trenerį linkusi Eduardo mama. Nors ikiteisminį tyrimą dėl įvykio pareigūnai pradėjo tik gavę berniuko motinos pareiškimą, moteris teigė su Laučenkovu susitaikiusi ir nenorinti eskaluoti sūnaus sužalojimo fakto. Ji pritarė Laučenkovo versijai, kad vyksta karas tarp mokyklos administracijos ir pedagogo.

Pats Laučenkovas incidentą apibūdino kaip žaidimą ir savitą vyriškumo pamoką. Esą norėdamas pasirodyti prieš bendraamžius ir žinodamas, kad yra jo mylimas mokinys, Eduardas pažeidė futbolo taisykles, atsistojo netinkamoje vietoje. Pedagogas tikino, kad smūgiuodamas kamuolį į vartus vaikui įspyrė netyčia.

„Patys pagalvokite, ar būčiau galėjęs žaloti perspektyviausią savo treniruojamą vaiką, kuris man dar ir giminaitis. Paprasčiausiai gražiai žaidėme futbolą, o drauge mokėmės bendravimo taisyklių”, – sakė Laučenkovas.

Poelgis nenustebino

Kitas Laučenkovo vadovas, Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Algimantas Mykolaitis, išgirdęs apie pavaldinio poelgį sakė dėl jo nė kiek nenustebęs. „Stebiu Laučenkovą sukandęs dantis. Tai neprognozuojamas, nervingas žmogus, iš kurio galima visko laukti”, – teigė Mykolaitis.

Įtarimų dėl Laučenkovo elgesio kelia ir tai, kad jis kitados dirbęs policininku, o vėliau buvo nuteistas už reketą. Tuomet ir tapo pedagogu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.