Ledo ritulys: Zubrus pakeitė numerį

Lietuvos ledo ritulininkas Dainius Zubrus, prieš porą dienų perėjęs iš Vašingtono „Capitals” į Bafalo „Sabres”, pirmą kartą treniravosi su naująja komanda.

„Capitals” įsipareigoti nenorėjo

Po pirmosios treniruotės Bafale puolėjas atskleidė keletą perėjimo detalių. Pasak Zubraus, jo kontraktas su „Capitals” galiojo iki šio sezono pabaigos ir puolėjas norėjo jį pratęsti 5 sezonams. Žinoma, už didesnę sumą nei iki šiol. Vašingtono komandos vadovai sutiko, kad lietuvis vertas daugiau nei dabar uždirbami 1,5 mln. JAV dolerių, tačiau pratęsti 5 metams sutarties nenorėjo. Todėl ir teko ledo ritulininką iškeisti.

„Pastaruosius keletą metų Vašingtone neteko galvoti apie žaidimą atkrintamosiose varžybose. Dėl to nukentėjo ir atmosfera komandoje, – pasakojo 28 metų ledo ritulininkas. – Negalėjau būti tikras, kad išvis kada nors pateksiu su „Capitals” į atkrintamąsias varžybas. Staiga padėtis pasikeitė taip, kad atsirado reali galimybė laimėti Stanley taurę. Tai puikus paskatinimas.”

„Capitals” buvo tarp NHL autsaiderių, o naujoji Zubraus komanda yra absoliuti NHL lyderė ir viena rimčiausių pretendenčių laimėti čempionatą.

Ledo ritulininkas teigia, kad dabar jam svarbiausia užduotis yra prisiderinti prie „Sabres” žaidimo. Bafalo komandai rimtos lietuvio pagalbos reikės iš karto. Mat komandoje yra daug traumuotų žaidėjų. Zubrus naujoje komandoje turėjo debiutuoti praėjusią naktį per rungtynes su Monrealio „Canadiens”.

Žais daug

Bafale lietuvis rado keletą pažįstamų veidų: rusai Maksimas Afinogenovas ir Dmitrijus Kalininas yra jo draugai, o kanadietis Jasonas Pominville’is kilęs iš to paties miesto kaip ir Zubraus gyvenimo draugė Nathalie Sanschagrin.

Derėdamasis su „Capitals” dėl 5 metų sutarties Zubrus norėjo užtikrinti ramią ateitį savo šeimai: Natalie, 4 metų sūnui Tomui ir 3 mėnesių dukrai Emmai. Kol kas planus apie ateitį tenka atidėti – nežinia, ar vasarą pasibaigsiantis kontraktas su „Sabres” bus pratęstas. Tuomet gali tekti vėl kraustytis. Tačiau šiuos nesklandumus lietuvis vertina kaip nedidelę kliūtį siekiant svajonės – laimėti Stanley taurę.

„Tai didžiausias atpildas ledo ritulininkui po visų pakilimų ir nuosmukių, – sakė ledo ritulininkas. – Laimėti Stanley taurę yra mano, kaip ir visų kitų ledo ritulininkų, svajonė. Verta pakentėti, jei turi galimybę įgyvendinti svajonę.”

Lietuvis teigė suprantąs, kad nebus svarbiausias žaidėjas, su kuriuo „Sabres” mėgins pratęsti kontraktus pirmiausia. Bafalo komandoje kur kas svarbesni yra kapitono padėjėjai Chrisas Drury ir Danielis Briere’as. Kai bus baigtos derybos dėl naujų sutarčių su šiais žaidėjais, „Sabres” galės įvertinti, ką gali pasiūlyti lietuviui.

„Sabres” vyriausiasis treneris Lindy Ruffas teigia, kad Zubrus turės daug progų įrodyti, ko jis vertas. Lietuviui numatoma vieta aikštėje, kai „Sabres” per rungtynes turės kiekybinį pranašumą arba žais mažuma. Šiose „specialiosiose brigadose” Zubrus žaidė ir Vašingtone. „Jis mums bus reikalingas daugelyje situacijų ir žais tikrai daug”, – sakė Ruffas.

Gerą įspūdį „Sabres” gerbėjams Zubrus paliko pasirinkdamas marškinėlių numerį. Iki šiol lietuvis vilkėdavo 9-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius, tačiau Bafalo komandoje jie priklauso prie žvaigždžių nepriskiriamam Derekui Roy. Šis pasiūlė Zubrui atiduoti 9-ąjį numerį, tačiau lietuvis atsisakė ir pasirinko 15-uoju numeriu pažymėtus „Sabres” marškinėlius.

„Jis pasakė: „Jei nori šio numerio, gali pasiimti”, – prisiminė Zubrus. – Aš atsakiau: „Juokauji? Jokiu būdu.”

Štai kaip šį puolėjo poelgį įvertino Bafalo žiniasklaida: „Taip Zubrus parodė, kad į „Sabres” atvyko ne kelti didelių reikalavimų, o žaisti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.