Pasieniečių šuns uoslė padėjo išaiškinti dvi žmogžudystes Rokiškio rajone

Tarnybinis pasieniečių vokiečių aviganis Rikis padėjo išaiškinti dvigubą žmogžudystę Rokiškio rajone. Įtariamosios žmogžudyste pėdsakais Rikis sekė net 6 kilometrus.

Ketvirtadienį apie 15 valandą į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės Rokiškio užkardos pasieniečius pagalbos kreipėsi vietos policijos komisariato pareigūnai. Jie pranešė, kad Rokiškio rajono Sipilių kaime rasti nužudyti du žmonės, ir paprašė pasieniečio kinologo pagalbos ieškant nusikaltėlio.

Į įvykio vietą išvyko Rokiškio užkardos pasienietis kinologas Vytautas Orlonas su savo augintiniu beveik trejų metų vokiečių aviganiu Rikiu.

Nusikaltimo vietoje buvo aptikti įtarimą kėlę vieno žmogaus pėdsakai. Jais sekti ir buvo paleistas tarnybinis pasieniečių šuo.

Rikis paieškoje dalyvavusių pareigūnų grupę ėmė vesti Taručių kaimo, esančio už maždaug penkių kilometrų, link.

Paaiškėjo, kad aptiktieji pėdsakai vedė laukais, miškinga vietove. Vietiniame kelyje pėdos dingo, tačiau Rikis jas netrukus aptiko kitoje kelio pusėje. Pagal sektus pėdsakus galima buvo įtarti, kad ėjęs žmogus galėjo sunkiai orientuotis aplinkoje – pėdsakai vedė ratais, nevienodu žingsniu.

Taručių kaimo prieigose, likus maždaug 50 metrų iki apleistos sodybos, Rikis savo elgesiu parodė, kad joje gali būti ieškomas žmogus.

Šuns uoslė neapvylė – sodyboje iš tiesų buvo įtariama žmogžudyste moteris, kurios pėdsakais atsekė Rikis. Policijos pareigūnams beliko ją sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Vėliau Rokiškio policijos vadovybė padėkojo pasieniečiams už pagalbą aiškinantis dvi žmogžudystes.

Tyrimą atlieka Rokiškio policijos pareigūnai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Pasieniečių šuns uoslė padėjo išaiškinti dvi žmogžudystes Rokiškio rajone"

  1. kms

    …galiu tik pagirt 🙂 va taip seniai rokiskenai galejo dirbt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.