„Hansabankas” siūlys su Europos akcijų indeksų krepšeliu susietą investicinį indėlį

Nuo pirmadienio (kovo 5 d.) „Hansabankas” pasiūlys klientams investicinį indėlį, kuris bus susietas su Europos akcijų indeksų krepšeliu. Tai stabilios Vakarų Europos ekonomikos ir sparčiai augančios Rytų Europos ekonomikos derinys.

Naujojo investicinio indėlio terminas bus 460 dienų (15 mėn.), minimali indėlio suma – 500 eurų. Investicinis indėlis bus platinamas 2007 metų kovo 5-27 dienomis, indėlio sutartis bus galima sudaryti internetiniame banke „hanza.net” bei „Hansabanko” padaliniuose.

Europos akcijų indeksų krepšelį sudaro Dow Jones Eurostoxx 50 indeksas, į kurį įeina 50-ies didžiausių Vakarų Europos bendrovių akcijos, ir CECE Euro indeksas, sudarytas iš didžiausių Lenkijos, Vengrijos ir Čekijos bendrovių akcijų. Investicinio indėlio palūkanos priklausys nuo šių indeksų rezultatų, todėl jos gali būti didesnės nei įprastų indėlių.

Investicinis indėlis, susietas su Europos akcijų indeksų krepšeliu, yra jau ketvirtas toks indėlis išplatintas „Hansabanko” per pusmetį. Prieš tai buvę trys investiciniai indėliai buvo susieti su „Hansa Rytų Europos akcijų” fondu, Azijos bei Rytų Europos akcijų indeksų krepšeliais. Į šiuos investavimo produktus banko klientai iš viso padėjo 293 mln. litų.

„Pernai pradėti platinti investiciniai indėliai susilaukė didelio žmonių, ieškančių lengvai suprantamų, geresnes taupymo bei investavimo galimybes galinčių pasiūlyti, tačiau saugių produktų, dėmesio. Klientų mums patikėtų pinigų suma augo aritmetine progresija: į pirmąjį investicinį indėlį buvo investuota 79 mln. litų, į antrąjį – 96 mln. litų, o į trečiąjį, kurio platinimas baigėsi tik vakar – 116.97 mln. litų. Tai yra rekordinė suma Lietuvos rinkoje, investuota į tokio pobūdžio produktą. Tai tik skatina mus siūlyti klientams naujus investicinius indėlius”, – sakė „Hansabanko” investicijų valdymo tarnybos vadovė Eglutė Bivainienė.

„Hansabanko” siūlomas investicinis indėlis garantuoja, kad augant finansinio turto, su kuriuo susietas indėlis, vertei, klientas uždirbs tam tikrą dalį nuo šio prieaugio, todėl investicinio indėlio palūkanos gali būti gerokai didesnės nei įprastų indėlių. Tuo pačiu bankas garantuoja, kad jei finansinio turto, su kuriuo indėlis susietas, vertė termino pabaigoje būtų nukritusi žemiau pradinės, klientas atgaus visą padėtą į indėlį sumą. Investiciniai indėliai taip pat yra apdrausti VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas”.

Klientai, padėję savo lėšas į indėlį, susietą su Europos akcijų indeksų krepšeliu, termino pabaigoje gaus 36-46 proc. nuo šio krepšelio vertės kilimo per indėlio terminą, o sumokėję papildomą 10 proc. priemoką – net 141-161 proc. vertės kilimo (t.y. netgi daugiau, nei augs pati akcijų indeksų krepšelio vertė). Tikslūs dalyvavimo koeficientai (t.y., dalis, kurią gaus klientas nuo indeksų krepšelio kainos augimo) bus paskelbti po indėlio išplatinimo.

„Vakarų Europos šalių ekonomika šiuo metu yra ypač stipri: ekonominiai procesai vystosi stabiliai, susidarė gera situacija darbo rinkoje, didelis šalių vidaus vartojimas. Savo ruožtu, Lenkijos, Čekijos, Vengrijos ekonomika sparčiai besivystydama artėja prie Vakarų Europos lygio ir tai suteikia Europos akcijų indeksų krepšeliui veržlumo”, – sakė „Hansabanko” prekybos departamento direktorius Vytautas Eidukaitis. Pasak jo, per pastaruosius 15 mėnesių ir Dow Jones Eurostoxx 50, ir CECE indeksų augimas buvo apie 25 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.