Toms, kurios su akinukais

Niūriuoju metų laiku, žiemą, kai saulėtų dienų kuo mažiausiai (ir sniego nėra), saulės akiniai padedami į šalį. Jų vietą vėl užima akiniai su dioptrijomis – mokslai, darbas, prietema
nepadeda akims pailsėti.

Tačiau daugumai moterų akiniai, be savo tiesioginės paskirties, tapo ir savotišku grožio priedu, padedančiu susikurti ypatingą stilių. Jis, kaip bet kuris kitas, paklūsta mados tendencijoms, priklauso nuo moters psichologijos ir materialinės padėties.

Akinių su dioptrijomis spalvos, formos ir rėmelių faktūros mada irgi nestovi vietoje. Auksą keičia plastikas, vėžio kiauto imitacija, plienas ir titanas – linksmi rožiniai bei ledinukų spalvos pusiau minkšti nedūžtantys lydiniai. Pastaruoju metu rėmeliai visiškai išnyko – viskas tvirtinama tiesiog prie stiklų.

Rėmelių arba stiklų forma pagal idėją turi derėti prie veido formos. Jei ir jūs tokios nuomonės, rinkdamosi neapsiriksite. Ovaliam veidui tinka bet kokia forma. Apvaliam veidui rėmeliai turi būti kiek pakelti aukštyn, o apačion siaurėti. Pailgam – būti ištempti į plotį. Jei jūsų veidas kvadratinis, rėmeliai turėtų būti aukšti ir į viršų platėjantys, truputį primenantys trikampį. Jei veidas trikampio formos ir norite tai pabrėžti, rinkitės tokios pat formos rėmelius. Jei formą norite vizualiai pakoreguoti, rinkitės tuos, kurie platėja į apačią.

Atminkite, kad tik ploni ir šviesūs rėmeliai „lengvina” veidą. Stori tamsūs rėmeliai pabrėžia individualumą – žinoma, jei toks yra. Renkantis rėmelius svarbiausia pažiūrėti, kad viršutinė jų linija sutaptų su antakių linija ir ją tarsi kartotų. Pakoreguoti antakių formą galima rusvu pieštuku.

Akiniai turi koreguoti ir nosies formą. Jei jie užtupdyti aukštai ant tarpunosės, nosis atrodys didesnė. Nešiojant ant vidurio nosis vizualiai sutrumpėja.

Rinkdamosi akinius nepamirškite pažvelgti į save iš šono. Akiniai gali tvirtai laikytis savo vietoje net tuo atveju, kai kojelės išlindusios iš už ausų per pusę galvos. Nieko čia baisaus – tik negražu, ir viskas.

Psichologai tvirtina, kad pagal akinių išvaizdą galima spręsti net apie visiškai nepažįstamą žmogų. Nedideli plonais metaliniais rėmeliais akinukai išduoda norą jų atsikratyti ir kartu atskleidžia, kad jų savininkas turi slaptų kompleksų. Apvalūs maži akiniai išduoda kiek ironišką požiūrį į save ir aplinkinius.

Solidžius akinius pabrėžtinai masyviais rėmais renkasi tie, kurie, jų nuomone, eina itin reikšmingas pareigas, tačiau nėra tvirtai įsitikinę savo kompetencija.

Ekstravagantiški supermadingi akinių rėmeliai visiškai netinkami darbe ir išduoda prastą skonį. Tai sau leisti gali tik pirmo kurso studentai arba labai kūrybinių profesijų žmonės.

Akiniai, kurių rėmelių spalva tikslai pakartoja kostiumo spalvą, atrodi itin stilingai, bet sudaro įspūdį, kad tas kostiumas – vienintelis turimas. Juk niekas neužsakinės akinių su dioptrijomis, kurių rėmeliai tiktų prie kiekvieno drabužio.

Akiniai auksiniais (ne paauksuotais) rėmeliais iš karto išduoda, kad žmogus – turtingas verslininkas. Jie, kaip ir parkeris auksine plunksna ar auksinis laikrodis, – sėkmės simbolis. Tad ir vertinti juos reikėtų tik kaip simbolį – apie savininką jie nieko nesako.

Dauguma moterų vis dar nenori susigyventi su akiniais, nors jie seniai liovėsi kelti nepasitikėjimą ar padidintą dėmesį. Kartais taip būna todėl, kad lęšiai savaip pakoreguoja akių išvaizdą – lyg po didinamuoju stiklu išryškina raukšleles, negailestingai pabrėžia visus makiažo trūkumus. Akys atrodo tarsi išvirtusios arba visiškai mažutės. Bet tuo atveju gali padėti specialus koreguojamasis makiažas.

Visais makiažo atvejais spalvos turi derėti su akinių rėmelių ir stiklų spalva.

Makiažo technika

Trumparegių akys po akiniais atrodo mažos, tad būtina jas vizualiai padidinti.

Ant viršutinio voko tepkite šviesius šešėlius. Po antakiais – tamsesnius (violetinius, tamsiai auksinius). Kad akys kiek įmanoma daugiau padidėtų, blakstienas padažykite juodu ar rudu tušu. Aplink akis užtrpkit truputį skaistalų. Pradėkite nuo tos vietoos, kur rėmeliai remiasi į skruostą, ir kilkite anktakio link. Išorinius akių kampučius paryškinkite juodu, rudu ar violetiniu pieštuku.

Toliaregių akys atrodo per didelės. Lęšiai sudaro įspūdį, kad jos per arti nosies. Todėl makiažas tirėtų kiek padidinti atstumą tarp jų.

Vidinius akių kampučius dažykite labai šviesiais šešėliais. Atstumą nuo voko vidurio iki išorinio kampučio dažykite tamsiais šešėliais (rudais, labai tamsaus aukso spalvos). Pieštuku būtina pabrėžkite viršutinio ir apatinio vokų linijas. Makiažas turi būti lengvas ir labai kruopštus, nes kosmetikos sluoksnis per akinius gerai matyti. Blakstienas geriausia dažyti juodu arba rudu tušu, bet tik tas, kurios arčiau išorinio akių kampučio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.