Ženklų kombinacija

Vilniuje sukant iš Naugarduko į Vingrių gatvę dešinėje pasitinka kelio ženklas 332 „Sustoti draudžiama”. Apačioje pakabinta lentelė – „22-6 h”. Už kelių dešimčių metrų toje pačioje Vingrių gatvės pusėje kabo tas pats 332 ženklas, ant kurio pavaizduota žemyn nukreipta strėle. Kokia šių ženklų išdėstymo reikšmė? Ar jie vienas kitą papildo, ar antrasis paneigia pirmojo reikšmę? O gal tokia ženklų 332 kombinacija dar ką nors reiškia?

Kelio ženklai, draudžiantys sustoti, išdėstyti gana suprantamai. Deja, ne akademiškai pavyzdingai. Vingrių gatvelė – siaura, eismas joje – vienos krypties. Tad sustoti ir stovėti abiejose gatvės pusėse tikrai negalima – nebus kaip pravažiuoti. Antra vertus, prieš keliolika metų pasikeitus eismo tvarkai Pamėnkalnio gatvėje norinčiųjų važiuoti Vingrių gatvele liko kur kas mažiau. Tad jei leisime sustoti vienoje gatvės pusėje, eismui tai netrukdys.

Ženklą pakartojo

Kita problema – gyventojai, nepageidaujantys, kad po jų langais naktimis trinksėtų statomų automobilių durelės, o rytais žadintų paleidžiamų variklių gausmas. Todėl eismo organizatoriai priėmė tokį sprendimą: uždraudė ties gyvenamaisiais namais sustoti ir stovėti naktimis – nuo 23 iki 6 valandos. Kad vairuotojams būtų aišku, iki kurios vietos galioja draudimas, toliau, kur baigiasi ši zona, ženklą dubliavo, o po juo dar pakabino lentelę, patvirtinančią, jog sustoti iki ženklo nevalia.

Antrasis formaliai griežtesnis

Šiuo atveju eismo organizatoriai „sutaupė” vieną lentelę (su ženklo galiojimo laiko nuoroda). Netvarka? Nebūtinai, nes didelio eismo organizatorių nusižengimo ar klaidos čia nėra. Mat antras ženklas formaliai griežtesnis už pirmąjį, tad juo vadovaudamasis vairuotojas atkarpoje iki to ženklo išvis neturėtų sustoti. Jam reikėtų važiuoti toliau, į stovėjimo aikštelę už keliolikos metrų. O kai nesustosi, niekam ir neužkliūsi…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.