Rusas neteko iš Lietuvos vežtų 9 tūkst. nedeklaruotų dolerių

Pasienyje su Rusija sulaikytas šios šalies gyventojas, iš Lietuvos bandęs neteisėtai išvežti beveik 9 tūkst. nedeklaruotų dolerių.

Trečiadienį vakare Ramoniškių pasienio kontrolės punkte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės operatyvininkai kartu su kolegomis iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Tauragės apskrities skyriaus po muitinės kontrolės pakartotinai patikrino automobilį „Peugeot 805”.

Jį vairavo 32 – ejų metų Rusijos pilietis. Kartu su juo kaip keleivis vyko dar vienas 34 – erių metų rusas.

Asmens apžiūros metu keleivio kišenėje pareigūnai rado 8 tūkstančius 700 JAV dolerių. Dar 135 doleriai buvo užsieniečio piniginėje.

Šių pinigų rusas nebuvo deklaravęs muitinėje, nors privalėjo tai padaryti.

Dėl kontrabandos gabenimo pradėta administracinė teisena. Automobilis ir pinigai laikinai saugomi Pagėgių rinktinės Slavikų užkardoje. Rusas po apklausos paleistas, įteikus šaukimą atvykti tolesniam administracinės bylos nagrinėjimui.

Vykstant į Europos Sąjungai nepriklausančias valstybes ar atvykstant iš jų gabenamus grynuosius pinigus Lietuvos ar užsienio valiuta muitinėje privalu deklaruoti raštu, jei jų suma viršija 10 tūkstančių litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.