Ledo ritulys: Zubrus kovos dėl Stanley taurės

Lietuvos ledo ritulininko Dainiaus Zubraus karjeroje vyksta permainos. Į pačią žaidėjų mainams NHL skirto termino pabaigą Vašingtono „Capitals” lietuvį perleido absoliučiai NHL lyderei Bafalo „Sabres” komandai.

„Capitals” kartu su Zubrumi Bafalo komandai atidavė gynėją šveicarą Timo Helblingą. Už juos Vašingtono komanda gavo puolėją čeką Jiri Novotny ir šaukimą šių metų naujokų biržos pirmajame rate.

28 metų Zubrui šis sezonas yra vienas sėkmingiausių karjeroje. Per 60 rungtynių puolėjas pelnė 20 įvarčių ir atliko 32 rezultatyvius perdavimus.

Jau 10-ą sezoną NHL rungtyniaujantis Zubrus į elitinę lygą pateko 1996 metais. Tuomet 15-uoju šaukimu naujokų biržoje jį pasirinko Filadelfijos „Flyers”. Vėliau lietuvis žaidė Monrealio „Canadiens” ir „Capitals” komandose. Iš viso NHL Zubrus sužaidė 670 rungtynes, per jas pelnė 124 įvarčius ir atliko 218 rezultatyvių perdavimų. Praėjęs sezonas jam buvo sėkmingiausias karjeroje – per 71 rungtynes pelnyti 23 įvarčiai ir atlikti 34 rezultatyvūs perdavimai.

Labiausiai laukia aistruoliai

Lietuvis „Sabres” komandoje bus mažiausiai iki šio sezono pabaigos. Mat Bafalo komandos iš „Capitals” perimtas jo kontraktas galioja tik iki vasaros. Jei iki kontrakto pabaigos Zubrus jo nepratęs su „Sabres”, vasarą galės derėtis su bet kuriuo kitu klubu.

Prieš Naujuosius metus LŽ duotame interviu ledo ritulininkas teigė norintis su „Capitals” patekti į atkrintamąsias varžybas. Tada Vašingtono komanda balansavo ant ribos: pateks ar nepateks į atkrintamąsias varžybas, tačiau vėliau padėtis pasikeitė ir komanda nusirito į Rytų konferencijos turnyro lentelės apačią. Apie Rusijos supertalentą Aleksandrą Ovečkiną komandą buriantys „Capitals” vadovai galėjo mėginti išsaugoti lietuvį, tačiau galbūt abejodami savo galimybėmis ir bijodami vasarą prarasti vieną geriausių savo puolėjų nusprendė dabar už jį gauti bent jau šaukimą naujokų biržos pirmajame rate. Tai suteiks galimybę į komandą pasikviesti dar vieną jauną talentą, kuris ateityje galėtų sudaryti grėsmingą dvejetą su Ovečkinu.

„Sabres” šį sezoną yra vienas rimčiausių pretendentų laimėti NHL čempionams teikiamą Stanley taurę. Bafalo komanda per 63 rungtynes pelnė 89 taškus ir pirmauja visoje NHL. Tad galimas daiktas, kad Zubrus lygiai po 10 metų pertraukos vėl žais NHL atkrintamųjų varžybų finale. Vienintelį kartą šį etapą jam pavyko pasiekti su „Flyers” per patį pirmą savo sezoną NHL.

Be Zubraus ir Helblingo, Bafalo komanda antradienio vakarą įsigijo dar keletą naujų žaidėjų. Iš Nešvilio „Predators” atvyko gynėjas suomis Mikko Lehtonenas, o iš Kolambuso „Blue Jackets” – vartininkas Ty Conklinas. Savo ruožtu buvęs „Sabres” vartų sargas veteranas Martinas Bironas iškeliavo į „Flyers”. Vakar „Sabres” tinklalapyje surengta lankytojų apklausa apie komandos naujokus. Buvo klausiama, kuris iš įsigytų žaidėjų labiausiai patinka komandos aistruoliams. Pavakare iš 6630 balsų net 5532 buvo skirti Zubrui. Nė vienas kitas „Sabres” naujokas nebuvo peržengęs 500 balsų ribos.

Rinktinėje nebus

Zubraus perėjimas į „Sabres” reiškia, kad šiemet jis negalės padėti Lietuvos rinktinei per pasaulio I diviziono B grupės čempionatą, vyksiantį Slovėnijos sostinėje Liublianoje balandžio 15-21 dienomis. Už Atlanto kaip tik tuo metu prasidės atkrintamosios NHL varžybos. Lietuvos rinktinėje naujasis „Sabres” puolėjas kol kas vienintelį kartą žaidė prieš 2 metus per pasaulio I diviziono čempionatą, kuris vyko Olandijos mieste Eindhovene. Vis dėlto Lietuvos ledo ritulio specialistai nenusimena. Zubrus turės galimybę kovoti dėl išsvajotosios Stanley taurės, o mūsų nacionalinė komanda prieš metus įrodė, kad ir be jo gali kovoti dėl aukščiausių vietų: I diviziono čempionate Taline užimta antroji vieta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.