Nuo pavasario – tiesioginės kelionės į Sardiniją

Nuo pavasario šalies kelionių agentūros pradeda organizuoti tiesiogines keliones į Sardiniją. Ši sala kelionių mėgėjams bus pristatoma turizmo ir laisvalaikio parodoje „Vivattur”.

Paskutiniais duomenimis į užsienį atostogauti išvykstančių lietuvių skaičius išaugo penktadaliu. Dauguma keliaujančių renkasi atostogas šiltuosiuose kraštuose prie jūros. Tačiau sparčiai populiarėja grožio paslaugų kelionės, kai į užsienio šalis vykstama pasilepinti grožio ir sveikatingumo ar SPA centruose.
„Dėl augančio pragyvenimo lygio, pigesnių skrydžių lietuviai vis dažniau atostogas leidžia tolimose šalyse. Dabar itin didelio susidomėjimo sulaukia kelionės į egzotiškas šalis – Tailandą, Indiją arba dar neatrastus Europos šalių kampelius”, – sako Masimas Kuguzi (Massimo Cugusi), UAB „Europos verslo grupė”, mezgančios Sardinijos ryšius su vietiniais kelionių organizatoriais, direktorius. Naujausia kelionių kryptis – didžiausia Viduržemio jūros sala Sardinija.
„Iki šiol ilsėtis šioje saloje buvo labai brangu, nes turizmo agentūros neorganizavo specialių kelionių. Tačiau jau nuo šio pavasario lietuviai kelionių agentūrose galės įsigyti įvairių kelionių komplektų: grožio, vyno ir maisto, architektūros pažintinės ir kitos kelionės”, – dėsto M. Kuguzi. Pasak jo, sezonas saloje prasideda pavasarį ir baigiasi vėlų rudenį. „Kainos pavasarį ir rudenį yra perpus mažesnės, tačiau oras ir vanduo toks pat šiltas”, – pataria „Europos verslo grupei” vadovaujantis italas. Pavyzdžiui, 5 dienų atostogos 4 žvaigždučių viešbutyje birželį vienam asmeniui kainuoja apie 2000 litų.

Įžymi paplūdimiais

Sardinija neretai turistų vadinama paplūdimių sala – priskaičiuojama daugiau nei 2000 įvairaus dydžio paplūdimių. „Dauguma jų įsispraudę tarp uolų ir pasiekti juos galima tik jūra arba kalnų takais, tačiau verta, jei nori mėgautis tik savo kompanija”, – teigia verslininkas. Pasak jo, Sardinija yra viena iš mažiausiai civilizacijos paliestų Europos vietų. „Saloje įsikūrę SPA ir grožio centrai puikiai įkomponuoti į unikalią Sardinijos gamtą. Be to, Sardinijos SPA ir grožio centrai vertinami kaip vieni geriausių pasaulyje”, – džiaugiasi M. Kuguzi.
Kitas renginys, į Sardiniją sutraukiantis daug keliautojų, yra daugiau nei 400 metų šioje saloje švenčiamas didžiausias pasaulyje katalikų religinis festivalis.
„Nuo gegužės pirmos dienos 4 paras trunkanti šventė suvienija itin skirtingus Sardinijos regionus. Į salos centrą suplaukia minios tradiciniais tautiniais rūbais apsirengusių salos gyventojų, kurie eina paplūdimiais linksmindamiesi ir dėkodami savo šventiesiems už pavasario derlių”, – pasakoja M. Kuguzi.

Sardų auksakalių gaminiai „Vivattur” lankytojams

Šiais metais Sardinijos sala jau antri metai iš eilės pristatoma turizmo ir laisvalaikio parodoje „Vivattur”.
„Šiemet pristatysime keturis gražiausius Sardinijos regionus, vaišinsime lankytojus nacionaliniais Sardinijos maisto produktais bei organizuosime loteriją, kurios metu bus galima laimėti unikalius sardų auksakalių kūrinius”, – atvirauja „Europos verslo grupė” direktorius.
Kartu parodos metu sardų verslininkų atstovas pristatys kelionių į šią šalį galimybes, supažindins su patraukliausiomis salos vietomis, bandys surasti galimu bendradarbiavimo taškų su Lietuvos turo operatoriais, formuojant kelionių paketus į Sardiniją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.