Futbolas: Skerla pasirinko „Vėtrą”

Šalies futbolo rinktinės gynėjas Andrius Skerla po devynerių metų pertraukos žais Lietuvos klube – vakar jis pasirašė dvejų metų kontraktą su Vilniaus „Vėtra”

„Ieškojau klubo užsienyje. Tačiau gauti pasiūlymai ne ką skyrėsi nuo „Vėtros” sąlygų. Toli vykti neketinau ir todėl, kad norisi gyventi kartu su šeima”, – po sutarties pasirašymo sakė Skerla, kuriam balandžio 29 dieną sukaks 30 metų.

Skerla turėjo ir kitų Lietuvos klubų pasiūlymų. Futbolininkas kalbėjo neturįs teisės atskleisti sutarties su „Vėtra” sąlygų.

„Vėtros” pasirinkimą lėmė ir tai, kad klubas turi savo modernų, jaukų stadioną, o komandai vadovauja žinomas specialistas Aleksandras Tarchanovas. Su komanda kartu pradėsiu treniruotis trečiadienį”, – pasakojo Skerla. Gynėjas tikisi, jog spės pasirengti kovo 24-ąją Kaune vyksiančioms Lietuvos rinktinės 2008 metų Europos čempionato atrankos rungtynėms su pasaulio vicečempionais prancūzais.

Iš dabartinių nacionalinės komandos futbolininkų Skerla yra žaidęs daugiausia rungtynių – net 52-ejas. Jis rinktinėje įmušė vieną įvartį, pernai nulėmusį pergalę per Europos čempionato atrankos mačą Farerų salose.

1998 metų sausį Skerla iš Vilniaus „Žalgirio” išvyko į „Eindhoven” ir 2000 metais tapo Olandijos čempionu. Dėl kibaus žaidimo Voro pravardę turintis gynėjas po to penkerius metus žaidė škotų „Dunfermline Athletic” klube. 2005 metų vasarą Skerla perėjo į Rusijos „Premjer” lygos Tomsko „Tom” ir jam atstovavo pusantro sezono.

Baigiantis pernykščiam Rusijos čempionatui Skerla su „Tom” vadovais jau buvo susitaręs dėl naujo kontrakto. Tačiau po kelių dienų Lietuvos futbolininkas netikėtai sužinojo, kad sutarties sąlygos keičiasi.

„Skaitant „Tom” atstovų teiginius galima buvo pagalvoti, kad reikalavau nežinia ko. Tai netiesa. Tik norėjau, kad būtų laikomasi duoto žodžio, todėl palikau Tomsko komandą”, – dėstė laisvo agento teisėmis į „Vėtrą” perėjęs Skerla.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.