Dainininkė išnaudojo vaikus?

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė sulaukė skundų dėl vėlyvo vaikų pasirodymo tiesioginėje rinkimams skirtoje laidoje

Sekmadienio vakarą rinkimų rezultatų laukiantiems Lietuvos televizijos žiūrovams skirta speciali tiesioginė laida „Savivaldybių tarybų rinkimų naktis” sukėlė nemenką šoką.

Koncertinėje programoje su žinomais atlikėjais Liveta ir Petru Kazlauskais vėlyvą metą pasirodė vaikų šou grupė „Tamesa” iš Klaipėdos. Tiesioginiame eteryje 8-12 metų vaikai straksėjo tuo laiku, kai jų bendraamžiai jau seniai gulėjo lovelėse. Paskutinis „Tamesos” pasirodymas su žinomais atlikėjais vyko beveik prieš pat vidurnaktį.

Vakar rytą vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė sulaukė kelių pasipiktinusių piliečių skambučių. „Apie 9 val. paskambino pasipiktinusi šeima. Iškart po šio pokalbio nusprendžiau savo iniciatyva pradėti tyrimą”, – LŽ sakė Šalaševičiūtė. Kiek vėliau jai paskambino dar kelios moterys ir prašė atkreipti dėmesį į tai, kad per rinkimams skirtą renginį netinkamu laiku buvo išnaudojami nepilnamečiai.

„Blogiausia tai, kad teisiškai įvertinti vaikų ir moksleivių dalyvavimo koncertinėse programose, kurios vėlai baigiasi, praktiškai negalime. Tokia veikla nėra reglamentuota, tačiau problema yra ir būtina ją spręsti. Trečiadienį susitiksiu su kultūros ministru Jonu Juču, būtinai apie tai kalbėsime”, – LŽ tikino Šalaševičiūtė. Ji pabrėžė, kad tokie pasirodymai nepriimtini ir dėl vaikų sveikatos, ir dėl saugumo.

LŽ susisiekė ir su rinkimuose į Kauno rajono savivaldybės tarybą dalyvavusia dainininke Liveta Kazlauskiene. Tėvynės sąjungos sąraše 15-a įrašyta garsenybė dar nežinojo, ar pateks į vietos valdžią, mat partijai atiteko tik 7 mandatai, o reitingavimo rezultatai bus paskelbti tik šiandien.

Tačiau sužinojusi skambučio priežastį Kazlauskienė buvo labai konkreti. „Apskundė? Aš žinau kas. Turbūt Orlauskas, jis lakstė po televiziją pasipiktinęs ir klausinėjo, kieno tie vaikai. Matyt, bijo, kad neužimčiau jo posto… Daug ką galėčiau pasakyti, bet tiek to”, – kalbėjo dainininkė.

Ji pabrėžė, kad su vaikučiais iš Klaipėdos gražiai bendradarbiauja jau trejus metus. „Žinojome, kad televizijoje pasirodysime vėlyvą vakarą, todėl buvau prieš „Tamesos” dalyvavimą koncerte. Tačiau ir vaikučiai, ir drauge su jais buvę tėveliai labai norėjo, labai prašė! Visų atsiklausiau sutikimo. Manau, suteikiau jiems džiaugsmo, o ne kaip nors jais pasinaudojau”, – sakė dainininkė.

Kazlauskienė teigė įžvelgianti dvejopus standartus, nes, pavyzdžiui, garsioji „Išsipildymo akcija” taip pat filmuojama vėlai vakare, bet problemų dėl mažamečių dalyvavimo renginyje nekyla. „Čia tik pavyduoliai ir politiniai oponentai galėjo daryti kažkokias netinkamas išvadas”, – pareiškė Kazlauskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.