Rinkimų prievaizdas atsidūrė areštinėje

Panevėžio rajono rinkimų apygardos būstinės durys neatlaikė girto komisijos pirmininko įsiūčio

Panevėžio rajono savivaldybė, po savo stogu priglaudusi rinkimų apygardą, buvo priversta keisti sulaužytas rinkimų būstinės duris. Jas paryčiais išspardė įdūkęs apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Vytautas Starkus. Nuraminti alkoholiu pasivaišinusio vyriškio niekaip nepavyko drauge su juo būstinėje budėjusiam ir tvarką užtikrinti privalėjusiam policininkui.

Uždarytas į areštinę Starkus spardė metalines duris reikalaudamas laisvės. Dėl nederamo jo elgesio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigingas ir patyręs

Panevėžio rajono savivaldybės administracija, Starkų Vyriausiajai rinkimų komisijai rekomendavusi kaip itin pareigingą, principingą, patirties organizuoti rinkimus turintį konservatorių, buvo šokiruota 46 metų vyriškio elgesio. Pedagoginį išsilavinimą turintis Starkus dirba savivaldybės patalpose esančiame Užmokyklinės veiklos susivienijime, be to, technologijų moko Gelažių vidurinės mokyklos moksleivius.

LŽ kalbinti Starkaus darbdaviai atkreipė dėmesį į jo pareigingumą, sąžiningumą, patirtį. Minėto susivienijimo direktorė Aldona Petraitienė pabrėžė, kad 14 metų jos pavaldiniu dirbantis Starkus iki šiol griežtai atsisakydavo alkoholio.

Laikė apžergęs

Savivaldybės administracijos direktorius Vitalijus Žiurlys LŽ teigė apie incidentą išgirdęs vakar anksti ryte. „Man pranešė, kad rinkimų apygardos komisijos pirmininkas vežamas į areštinę, kad jis išspardė duris. Kodėl kilo incidentas, nežinau. Veikiausiai Starkus padaugino alkoholio ir ėmė nekontroliuoti savo veiksmų”, – svarstė Žiurlys.

Pasak jo, į policiją dėl incidento kreiptasi ne iškart. Būstinėje budėjęs Panevėžio rajono policijos komisariato pareigūnas Arvydas Sutkus administracijos direktoriui prisipažino, kad įsisiautėjusį pirmininką apžergęs laikė gerą pusvalandį, tačiau jo sutramdyti taip ir nepavyko.

Nepatvirtintais duomenimis, konfliktas iš pradžių kilo tarp Starkaus ir drauge su juo dirbusios apygardos rinkimų komisijos narės Ritos Papučkienės. Vakar iki darbo pabaigos ši moteris komisijoje nepasirodė, neatsakė į telefono skambučius.

Guodėsi pro langelį

Su Starkumi LŽ vakar mėgino pasikalbėti pro Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato areštinės langelį. Vyriškis guodėsi ankštomis patalpomis, bloga savijauta, apgailestavo neturįs rūkalų. Jis sunkiai susigaudė, kur esąs ir kaip patekęs į areštinę. Starkaus žodžius lydėjo spyriai į metalines areštinės duris.

Besiblaivantį vyriškį prižiūrintys policininkai teigė, kad jų kolega Sutkus, nepajėgęs pats nuraminti Starkaus, apie septintą valandą ryto į pagalbą iškvietė Panevėžio rajono policininkus. Šie nesutramdomąjį nuvežė į rajono policijos patalpas, tačiau nusprendė, kad viešąją tvarką jis pažeidė ne rajono, o miesto teritorijoje. Starkus buvo išvežtas į miestui priklausančias policijos patalpas.

Pakeliui pareigūnai užsuko į Priklausomybės ligų centrą, kur Starkui buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Medikai nutarė neskirti jam medicininio išblaivinimo, tad blaivytis vyriškiui teko areštinėje.

Darbą atliko gerai

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas LŽ teigė, kad Starkus rinkimų apygardos komisijos pirmininko darbą atliko gerai. Nederamas šio žmogaus elgesys pasireiškė, kai rinkimų apygardos rezultatai jau buvo pasiekę VRK. Vaigauskas sakė lauksiąs, kol su Starkumi bus įmanoma pasikalbėti.

Kaip bus pasielgta su Panevėžio rajono rinkimų apygardos komisijos pirmininku, priklausys nuo šiuo metu pradėto ikiteisminio tyrimo dėl viešosios tvarkos sutrikdymo. Jei tyrimo išvados bus nepalankios Starkui, jis gali būti nušalintas nuo pareigų ir negalės, kaip įprasta, pradėti naujai išrinktos Panevėžio rajono tarybos posėdžio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.