Gimtadienis su tragedijos ženklu

Dingęs aštuntokų pikniko dalyvis rastas įstrigęs Neries ledų sangrūdoje

Paaiškėjo, kad sekmadienio popietę Neries ledų sangrūdoje ties Kleboniškiu rasti aštuntoko iš Aukštųjų Šančių palaikai.

Taip tragiškai baigėsi viename iš Kauno boulingo klubų šeštadienį prasidėjusi ir gamtoje pratęsta vienos aštuntokės gimtadienio šventė. Į ją kartu su bendraklasėmis buvo pakviestas ir vakar jau pašarvotas 14-metis.

Akis badanti tiesa

Mokyklos, kurioje mokėsi žuvęs paauglys, direktorės duomenimis, 14-metis buvo klasės mergaičių numylėtinis. Apie lemtingą suėjimą boulingo klube ji teigė sužinojusi iš ašarų nesutramdančių velionio bendraklasių.

Tačiau pedagogė tikino nežinanti, kaip kompanija atsidūrė Kleboniškyje. Niekas iš aštuntokių, su kuriomis kalbėta, neužsiminė ir apie jokį alkoholio vartojimą.

„Jis buvo ne iš tų, kuris būtų pastebėtas girtuokliaujant, – paprašyta apibūdinti velionį tikino pašnekovė. – Tai buvo niekuo iš bendraamžių neišsiskiriantis, iš tvarkingos šeimos kilęs vaikas, kaip ir dauguma tokio amžiaus, labai judrus ir kupinas gyvenimo džiaugsmo. Mokykloje su juo tikrai nebuvo jokių problemų.”

Tačiau policija, pradėjusi ikiteisminį tyrimą paauglio mirties priežasčiai nustatyti, teigia turinti duomenų, kad tragedija baigėsi didelės išgertuvės. Taip teigia jų dalyviai, kuriuos pavyko rasti dar tą patį sekmadienį.

Aštuntokės gimtadienyje dalyvavo iki dvidešimt žmonių. Tarp jų buvo ir suaugusiųjų.

Pramiegota nelaimė

Kad Neryje ties Kleboniškio parku, apie keliasdešimt metrų nuo kranto pastebėti žmogaus palaikai, kaip jau rašėme, policijai pranešta sekmadienį, apie pusę vienuolikos ryto.

Velionis, kurio kišenėse nebuvo jokių dokumentų – tik raktas, saldainis ir 3 centai, atpažintas tą patį sekmadienio vakarą, po to, kai apie 15 valandą į Žaliakalnio policijos komisariatą kreipėsi dingusio paauglio tėvas.

Vyriškis teigė, kad iš savo namų Prancūzų gatvėje jo sūnus, lapkritį sulaukęs tik 14-os, išėjo šeštadienį apie pietus. Neva į kiemą, ir jau para, kai negrįžta.

Dingusio paauglio tėvas teisinosi laukęs tą vakarą sūnaus, kol užmigęs. Iš ryto jau ėmė jo ieškoti per draugus. Tuomet sužinojęs, kad paskutinį kartą šie jį matė Kleboniškio parke, kuriame paliko girtą su tokia pačia neblaivia kompanija. Buvo apie 17 valanda.

Apklaustųjų parodymai skirtingi

Kai kurie apklaustųjų pasakojo, kad iš pradžių A.Šančiuose, prie geležinkelio viaduko, keturiese išgėrė butelį degtinės. Po to gimtadienio šeimininkė susiskambino su Kleboniškyje gyvenančia drauge. Ten prie įkaušusių aštuntokų prisijungė ir draugės draugai. Tarp paauglių atsirado ir suaugusiųjų, pirminiais duomenimis, atvykusių keliais automobiliais.

Gimtadienio šventė pratęsta vienoje Kleboniškio parko automobilių aikštelių. Apie 16.30 val. 14-mečio draugės susirengė namo. Vadino kartu su savimi į autobusą ir jį, bet įkaušęs paauglys atsisakė, neva dar nori pabūti su vyriška kompanija. Tie, su kuriais jis liko, šiandien teigia, kad maždaug po pusvalandžio, pradėjus temti, sunkiai ant kojų bepastovintis aštuntokas nusprendė bendramoksles pavyti. Po to, kai 14-metis nubėgo paskui jas nuo kalno, likę kompanijos dalyviai jo nebematė.

Smurtinės mirties prielaidą atmetė

Pirminės apžiūros metu jokių išorinio smurto žymių ant 14-mečio lavono nepastebėta.

Vakar patvirtinta pagrindinė policijos versija: mirties priežastis – bendras kūno atšalimas, galimai neblaiviam pasiklydus mažai žinomose apylinkėse. Prielaidą, kad paauglio mirtis galėjo būti smurtinė, teismo medicinos specialistai atmetė. Kiek tiksliai 14-metis buvo išgėręs savo mirties valandą, bus žinoma ne anksčiau kaip po kelių dienų. Įvykį tiriantys pareigūnai tikina, kad patikrins ir versiją, ar negalėjo šios tragedijos išprovokuoti koks nors konfliktas, galėjęs kilti 14-mečiui likus vienam su neblaivių vyresniųjų kompanija. Pastariesiems gresia ir administracinės teisės pažeidimų protokolai už nepilnamečių girdymą. Tragiškai žuvusiojo bendramoksliai vakar prisiekinėjo išsiaiškinsiantys „visą tiesą” patys. Jie buvo linkę neatmesti prielaidos, kad draugas galėjo būti tyčia „pakištas po ledu”. Apie tai vakar šurmuliavo visa mokykla.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.