G.Einikiui – metai be vairo

Už nuolatinį Kelių eismo taisyklių laužymą žinomam krepšininkui dvylikai mėnesių atimta teisė vairuoti

Pastaruoju metu iš skandalų liūno neišbrendančiam 37-erių krepšininkui Gintarui Einikiui vakar paskirta nuobauda už du kartus įvykdytą tokį patį Kelių eismo taisyklių pažeidimą – gerokai viršytą leistiną greitį.

Maksimali nuobauda už įžūlumą

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Alfonsas Tarasevičius neslėpė, kad pareigūnai laukė atvykstančio krepšininko vakar 10 val., tačiau G.Einikis Chemijos prospekte įsikūrusioje policijos įstaigoje nepasirodė: „Vairuotojas surinko daugiau kaip dešimt baudos balų, todėl jam buvo atimta teisė vairuoti transporto priemonę dvylikai mėnesių. Gintaras Einikis buvo pažadėjęs atvykti, tačiau deja, jo taip ir nesulaukėme, todėl atitinkamai ir skyrėme maksimalią nuobaudą.” Vakar pareigūnai dar mėgino šią procedūrą atidėti popietei, tačiau jos „herojaus” vis tiek nesulaukė.

A.Tarasevičius patikslino, kad šiuo atveju krepšininkui grėsė vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo devynių iki dvylikos mėnesių, tačiau ilgiausias terminas buvo pasirinktas atsižvelgus į žinomo sportininko akivaizdžiai pademonstruotą abejingą ar netgi aplaidų požiūrį į savo nusižengimus. Pasak pareigūnų, nuobaudos svarstymo metu prasižengėliams nepasirodžius policijos įstaigoje, dažniausiai pasirenkamas griežčiausias jos variantas.

G.Einikis surinko iš viso dvylika baudos balų. Būtent tiek jis užsitarnavo vos už dukart įvykdytą analogišką pažeidimą, kai važiuodamas keliu Vilnius-Kaunas 95-ajame jo kilometre buvo užfiksuotas ten įrengto stacionaraus greičio matuoklio. Kauno miesto prieigose esantis įrenginys dar praėjusių metų gegužę ir birželį užfiksavo, kad krepšininkas skriejo 115 kilometrų per valandą greičiu. Čia leistinas greitis yra 80 kilometrų per valandą.

Būtent trisdešimčia kilometrų viršytas leistinas greitis ir užtraukė šešis baudos balus, o tą patį prasižengimą pakartojus antrąkart krepšininko „sąskaitoje” esantis baudų kiekis viršijo 10 balų ribą.

Per pastaruosius kelerius metus vyriškis už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, anot pareigūnų, yra baustas jau aštuonis kartus.

Spruko iš įvykio vietos

„Kauno diena” jau rašė, kad praėjusių metų gruodžio 3-iosios vakarą G.Einikiui priklausantis prabangus apynaujis visureigis „VW Touareg” pateko į avariją. Tuoj pat po įvykio tapo aišku, kad būtent šią transporto priemonę vairavęs asmuo yra kaltas dėl eismo nelaimės, tačiau iškart nepavyko nustatyti, kas sėdėjo prie automobilio vairo. Kitądien ryte G.Einikis telefonu kreipėsi į Klaipėdos policiją pranešdamas, kad jam priklausantis visureigis buvo pavogtas, tačiau vėliau oficialiai raštu apie tai nepranešė.

Klaipėdos pakraštyje, Tilžės gatvėje, prie Jakų žiedo, visureigis išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į dvidešimtmečio Klaipėdos rajono Jakų kaimo gyventojo Edgaro Kubiliaus vairuotą BMW markės automobilį. Jaunuoliui per avariją lūžo koja. Medikai vaikinui konstatavo šeivikaulio lūžį.

Nemalonumai dėl narkotikų

Eismo nelaimę sukėlęs vairuotojas iškart po susidūrimo pavažiavo dar apie šimtą metrų ir sustojo. Išlipęs iš automobilio jis užrakino mašiną ir, palikęs spynelėje raktelius, nuėjo tolyn. Nors iš pradžių išgąsčio paveiktas jaunuolis ir jo keleivė negalėjo tvirtinti atpažinę žinomą krepšininką, tačiau vėliau, sužinoję, kam priklauso juos taranavęs visureigis, jie patvirtino, jog pasprukęs aukštaūgis vairuotojas, prašęs jų neskambinti pareigūnams, buvo panašus būtent į G.Einikį. Tiesioginiai ir vieninteliai įvykio liudytojai jau iškart po to prasitarė, kad avarijos kaltininkas jiems pasirodė esąs neblaivus.

Vėliau G.Einikis susitaikė su nukentėjusiu dvidešimtmečiu bei atlygino pastarajam padarytą žalą, sumokėdamas kelias dešimtis tūkstančių litų.

Avariją sukėlusio vairuotojo automobilyje buvo rasta 29 tabletės ir mažas polietileninis paketėlis su nedideliu kiekiu baltos spalvos miltelių. Po radinio ekspertizės paaiškėjo, kad pastarieji – kokainas. Atlikus tyrimus, sportininko šlapime taip pat buvo aptikta narkotikų pėdsakų. Paaiškėjo, kad jis vartojo kokainą.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas G.Einikiui už sukeltą avariją bei narkotikų laikymą skyrė 6 tūkst. 250 litų baudą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.