Džiazo kariauna telkia pajėgas

XIV Klaipėdos pilies džiazo festivalis, šiemet persikėlęs į vidurvasarį ir sutampantis su Žalgirio mūšio data, klausytojams žada įspūdingą džiazo žvaigždžių kariaunos mūšį scenoje.

Pasak Klaipėdos pilies džiazo festivalio asociacijos prezidentės Ingos Grubliauskienės, liepos 13-15 dienomis uostamiesčio Teatro aikštėje turėtume išvysti ir išgirsi 10 tarptautinių džiazo muzikos projektų.

„Šiemet orientuojamės į muzikos kokybę, todėl festivalyje atlikėjų bus kiek mažiau nei ankstesniais metais, tačiau jų pasirodymai – ilgesni”, – sakė I. Grubliauskienė.

Į Klaipėdos džiazo fiestą turėtų atvykti amerikietis saksofonininkas bei vokalistas, nuostabus šoumenas Maceo Parker bei jo grupė. Tikimasi sulaukti Dianos Šur – aklos džiazo dainininkės bei pianistės iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kuriai jau sumokėtas avansas. Vyksta rimtos derybos su rusų džiazo žvaigžde saksofonininku Olegu Kirijevu.

I. Grubliauskienė kol kas neatskleidžia, kas pristatys pagrindinį šiųmetinio festivalio projektą šeštadienio vakarą.

„Deramės su dviem žvaigždėmis iš JAV. Tai labai garsūs ritmenbliuzo, fankio muzikos atlikėjai”, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė.

I. Grubliauskienė pasakojo, jog džiazo muzikos žvaigždes prisikviesti nėra lengva, tačiau kur kas lengviau nei anksčiau. „Klaipėdos pilies džiazo festivalis jau yra žinomas ir turi gerą vardą pasaulyje. Bet kad tą vardą išlaikytume, turime išpildyti daugybę reikalavimų. Pavyzdžiui, D. Šur atsiuntė 9 puslapių dydžio pageidavimų sąrašą, tačiau net jeigu ir visus juos išpildysime, atlikėja gali atšaukti koncertą likus 30 dienų iki pasirodymo”.

Tuo tarpu remti Klaipėdos pilies džiazo festivalį jau tampa prestižo reikalu. „Šis festivalis yra Klaipėdos vizitinė kortelė. Jo dvasia atitinka laisvą pajūrio miesto įvaizdį”, – sakė Rimantas Cibauskas, UAB „Mūsų laikas” tarybos pirmininkas, praėjusią savaitę pasirašęs festivalio mecenavimo sutartį.

Tarp pagrindinių festivalio rėmėjų išlieka SBA baldų kompanija, „NEO Group”, „Kalnapilis” ir kt. LR Kultūros ministerija uostamiesčio džiazo šventei numatė stabilų finansavimą trejiems metams į priekį.

XIV Klaipėdos pilies džiazo festivalio biudžetas, pasak I. Grubliauskienės, – daugiau kaip 800 tūkst. Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.