Į virtuvę – bendrauti su šeima

Šią savaitę Vilniuje viešėjusio Italijos baldų gamintojo „Snaidero” prezidentas Edi Snaidero teigia, kad net 80 proc. virtuvėje praleidžiamo laiko skiriama šeimai bendrauti, vaikų namų darbams ruošti ir kitiems, su maisto gaminimu nesusijusiems užsiėmimams

Penkto pagal dydį Europoje virtuvės baldų gamintojo, kuriam Lietuvoje atstovauja „Italų dizaino namai”, atlikta vartotojų apklausa parodė, kad virtuvė tampa pagrindine namų zona, kurioje žmonės vis dažniau pasigenda jaukių, šiltų ir patogių baldų.

„Įsirengdami namus didžiausią investiciją gyventojai skiria virtuvei, nes čia jie praleidžia daugiausiai laiko. Taigi būtina iš anksto numatyti, kaip keisis žmonių poreikiai, kad galėtume sukurti jų gyvenimo kokybę atitinkančius ar net ją gerinančius baldus”, – teigia kompanijos prezidentas.

Pasak prezidento, dauguma klientų tvirtina, jog rinkdamiesi virtuvės baldus pasirenka ne tik juos, bet ir gyvenimo būdą.

Beje, „Snaidero” yra pirmasis virtuvės baldų gamintojas, kuris pastebėjo, kad virtuvė iš vietos, kur verdama ir gaminama, tampa vieta, kurioje maisto gaminimas virsta šeimos bendravimo bei savotiška jausmų išraiškos forma. Tai lėmė ir tam tikrus pokyčius virtuvės erdvėje: pristatyti modulinės virtuvės baldai, kuriuos kiekvienas gali išdėstyti pagal savo poreikius. Be to, į virtuvės erdvę įsiliejo šilumos ir jaukumo suteikianti tekstilė.

Įdomu, kad praėjusių metų Milano baldų parodoje ši kompanija išsiskyrė Venecijos dvasią atspindinčiu virtuvės baldų komplektu „Venus”. Čia rodytų baldų paviršius kaip tik ir buvo dengtas tekstile. Garsiosios „Pininfarinos” grupės sukurtais virtuvės baldais siekiama sužadinti vartotojo jausmus ir emocijas. Ryškios spalvos – juoda ar raudona tekstile dengtas baldų paviršius kontrastuoja su aštriomis simetrinėmis linijomis ir metalo blizgesiu.

Prieš metus sukurtas virtuvės baldų komplektas „Skyline” apibūdinamas kaip paslankiausias, nes tinka kone visiems jį įsigyjantiems vartotojams. Šį „Lucci & Orlandini” sukurtą nesudėtingą modelį, kurį sudaro gana žemos lenktų ir apvalių formų sudėtinės dalys, galima komponuoti į bet kokio dydžio erdvę. Apvalėjančių virtuvės baldų formų kompozicija tarsi pakartoja žmogaus judesius, atliekamus gaminant maistą, todėl šioje virtuvėje viskas išdėstyta taip, kad būtų galima pasiekti ranka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.