Vilniuje siaučia knygų virusas

Vakar sostinėje prasidėjo keturias dienas vyksianti 8-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė, kurioje savo naujausias knygas pristato ir visas būrys Klaipėdos rašytojų bei trys uostamiesčio leidyklos.

Plečia erdves

Lietuvos parodų centre „Litexpo” rengiama knygų mugė šiemet dar labiau išplėtė savo erdves ir vasario 22-25 dienomis vyksta jau trijose galerijomis sujungtose ekspozicijų salėse, kur lankytojų laukia 239 renginiai – knygų pristatymai, diskusijos, susitikimai su Lietuvos ir užsienio rašytojais, meno parodos. Mugėje šiemet dalyvauja 270 kompanijų iš 9 šalių – Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Japonijos, Švedijos, Slovakijos, Izraelio, Kanados, svečiuojasi 21 rašytojas iš 13 užsienio valstybių.

Šiemet pagrindinis Vilniaus knygų mugės akcentas – vaikų ir paauglių literatūra. Jai skirta atskira Vaikų salė, kur veikia vaikų literatūros knygynas ir vyks net 57 renginiai vaikams. Pirmoji mugės diena, pavadinta „Knygų viruso” diena, ir buvo skirta moksleiviams.

Šiandien knygų mugė tęsia tradiciją ir vėl paskelbė „Ilgąjį penktadienį”, skirtą tiems knygų mylėtojams, kuriems pritrūksta laiko. Rytoj mugė žada „Nekasdienius pasimatymus” – tai pagrindinė susitikimų su Lietuvos ir užsienio rašytojais diena. Paskutinė Vilniaus knygų mugės diena – sekmadienis, dedikuotas šeimai.

Dalyvauja klaipėdiečiai

Šiemet Vilniaus knygų mugėje gausiai dalyvauja klaipėdiečiai rašytojai, savo naujausias knygas stenduose išeksponavo Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuvė, „Eglės” ir Klaipėdos universiteto leidyklos.

Vakar klaipėdietis rašytojas Juozas Šikšnelis Vilniuje pristatė tiesiai iš spaustuvės į mugę atkeliavusį savo naujausią romaną „Įvykių horizontas”. Šiandien 18 val. ir rytoj 11 val. su mugės lankytojais bendraus poetė Daiva Molytė-Lukauskienė, neseniai išleidusi antrąjį eilėraščių rinkinį „Baltas kvadratas juodame fone”. Rytoj 11 val. vyks filosofo Leonido Donskio naujos knygos „Taip, bet…” aptarimas, o 15 val. poetas Mindaugas Valiukas pristatys savo trečiąją poezijos knygą „Dambrelis”. Sekmadienį 13 val. rašytojas Rimantas Černiauskas susitiks su mugės lankytojais, kurie pirmieji galės pavartyti ir įsigyti jo naujausią knygelę vaikams „Slieko pasaka”.

Tarp garsiausių Europoje

Pirmoji Vilniaus knygų mugė buvo surengta 2000-aisiais. Šiemet ji vyksta jau 8-ąjį kartą. Kas treji metai prie jos prisijungia Baltijos knygų mugė, organizuojama paeiliui vienoje iš Baltijos šalių sostinių – Taline, Rygoje arba Vilniuje. Lietuvos sostinėje vykstanti knygų mugė – didžiausia Baltijos šalyse ir minima tarp garsiausių Europos knygų mugių.

Įėjimas į Vilniaus knygų mugę šiemet kainuoja 8 Lt ir 5 Lt (moksleiviams, studentams, pensininkams), o įsigijusiems abonementą visoms keturioms mugės dienoms – 20 Lt. Bilietai galioja ir į kartu vykstančią parodą „Mokymasis, studijos, karjera”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.