Keltų darbą koreguoja žvejai

AB „Smiltynės perkėla” direktorius Algirdas Žukauskas tikina, kad atsižvelgiant į žmonių pageidavimus nuo kovo 1-osios senojoje perkėloje darbo valandomis jau turėtų kelti tik naujasis keltas „Nida”. Beje, šeštadienį naujojoje perkėloje jau nuo 4 valandos dirbs antras keltas.

Vakar rytą Neringos gyventojai šalo keldamiesi senuoju keltu „Kintai” ir piktinosi matydami prie krantinės prišvartuotą naująją „Nidą”. „Galėjome tik ja pasigrožėti ir pasvajoti apie šiltą jos saloną”, – guodėsi Neringos gyventoja.

„Vakarų eksprese” ne kartą rašyta, kad „Smiltynės perkėla” negali eksploatuoti tik naujųjų keltų – esą jai tai ekonomiškai nenaudinga. Pasak A. Žukausko, senieji keltai taip pat turi dirbti ir uždirbti. Jie yra reikalingi, turinti omenyje, kad naujiesiems reikės profilaktinio remonto ir t. t.

Visi bendrovės keltai turi po dvi įgulas. Naujų laivų įgulos taip pat negali dirbti be poilsio dienų.

Bendrovės vadovas pripažino, kad dabar, kai Smiltynėje susidarė ledai, būtų kur kas patogiau dirbti tik su naujausiais keltais, nes senieji sugaišta apie pusvalandį.

„Žinoma, būtų geriau, jei galėtume atsisakyti dar dviejų senųjų keltų ir nusipirkti naują, tačiau tai padaryti trukdo ribotos finansinės galimybės”, – aiškino A. Žukauskas.

Kita vertus, jam nesuprantama, kodėl kelte „Kintai” žmonės neina į apšildomą saloną. Šis negali būti uždarytas, priešingu atveju laivo kapitonas ir upeivis būtų nubausti. Žinoma, 30 metų senumo laivo salonas nėra toks patogus kaip naujajame, nėra ir televizoriaus.

Šiuo metu senojoje perkėloje kelia senasis ir naujasis keltai, pasikeisdami pagal sudarytą grafiką. Vakar dirbo „Kintai”, šiandien ir rytoj – „Nida”, sekmadienį vėl senasis.

Turint omenyje, kad artėja vasaros sezonas, kai bus dideli keleivių srautai, bei atsižvelgiant į žmonių pageidavimus nuspręsta keltui „Nida” parengti trečią 5 žmonių įgulą. Jau visą mėnesį ji kartu su naujuoju „Nidos” kapitonu Remigijumi Liebumi mokosi dirbti tokiame laive.

Vasario 27 dieną kapitonas turėtų laikyti egzaminus. Jeigu jis gaus leidimą dirbti, tai nuo kovo 1-osios senojoje perkėloje nuo 7 iki 19 val. kels tik „Nida”. Nuo 19 val. kels ir naktį budės senasis keltas.

Beje, praėjusį savaitgalį naujojoje perkėloje žvejai mėgėjai pradėjo atakuoti bendrovės keltus jau nuo 5 valandos ryto.

Šioje perkėloje vienas keltas budi naktį. Atsižvelgiant į atsiradusius poreikius antrasis keltas, kuris paprastai pradėdavo kursuoti nuo 7 val., šeštadienį plauks nuo 4 val., o nuo 7 val. stos rikiuotėn ir trečias keltas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Keltų darbą koreguoja žvejai"

  1. Kintai

    O man atrodo kad senasis keltas Kintai, kelia greiciau negu naujas Nida. ir tarp kitko gaila senojo kelto Nida, kuris turejo buti supjaustytas. domu ar dar pasirodys senasis Nida? Sutinku kad naujam kelte yra graziau, bet kelto Kintai salone nera salta, tik aisku nera televizoriaus. Kaip musu zmones greitai pripranta prie gero. Tik man atrodo kad vasara tu teleku nebeliks, nes musu jaunimas viska isardys 😥 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.