„Lordi” po Klaipėdą vaikščiojo be kaukių

Vakar uostamiestyje svečiavęsi suomių grupės „Lordi” nariai su palyda čia jautėsi kaip namuose. Keli iš jų popietę praleido vaikštinėdami po miestą.

Trečiadienį Vilniuje koncertavusi grupė sukėlė sąmyšį žiūrovų gretose, mat lipti į sceną įžūliai vėlavo daugiau nei valandą – grimavimasis užtruko ilgiau negu planuota. „Suomiai”, – iškalbingai pečiais gūžčiojo koncerto organizatoriai.

„Suomiai”, – paklaustas, kokie tikrieji muzikantų veidai, lakoniškai šypsojosi ir koncertą Klaipėdoje surengusios bendrovės „Kokybiški laisvalaikio projektai” vadovas Marius Tumšys, kuris jau trečiadienį pamatė „Lordi” be kaukių.

Į koncerto vietą uostamiestyje, M. Tumšio teigimu, grupė su garso technikais, grimeriais ir kitais savo kūrybinės komandos nariais atvyko ketvirtadienį perpiet, tačiau autobusų ir vilkiko prie Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštosios mokyklos (LCC) „Michealsen” centro nesimatė – matyt, neleido konspiracija.

Tuo metu muzikantų kompanija viduje rengėsi koncertui. Prie „Michealsen” centro budėjusiam „Vakarų ekspreso” fotoreporteriui pavyko nufotografuoti „Lordi” komandos narius.

Patogiai apsirengę vyrukai, be kaukių atrodantys kaip tipiška skandinaviško roko kompanija, nerūpestingai nužingsniavo žolynu ir patraukė miestan.

Vakare klaipėdiečiai, kurių gretose, organizatorių nuostabai, buvo daugiau vyresnio amžiaus roko mėgėjų nei paauglių, rinkosi pasižiūrėti įspūdingą pirotechniką pagardinto grupės šou. Šįvakar „Lordi” pasirodys Kaune, po to grupė išvyks į kaimyninę Latviją.

Dalies visuomenės išreikštas pasipiktinimas grupės gastrolėmis Lietuvoje, ypač koncertu krikščioniškajai aukštajai mokyklai priklausančiame centre, privertė LCC administraciją pareikšti oficialią savo poziciją šia tema.

„Labai apgailestaujame, kad grupės „Lordi” koncertas „Michealsen” centre vasario 22 d. sukėlė Klaipėdos visuomenės pasipiktinimą, – rašoma LCC pareiškime.

– Ir nors LCC nebuvo susijusi su koncerto organizavimu, vis dėlto sprendimas išnuomoti „Michealsen” centrą sukėlė dvejonių, ar renginys neprieštarauja kertinėms krikščioniškosioms LCC vertybėms. LCC nori atsakingai pareikšti, kad atsiriboja nuo bet kokių prielaidų, teikiančių net menkiausią progą supriešinti bendruomenę.

Kartu su renginio organizatoriais ieškota galimybių koncertą perkelti į kitą vietą. Deja, tai buvo neįmanoma. Tesėdami duotą žodį ir laikydamiesi teisinių įsipareigojimų, norime dar kartą pabrėžti, kad LCC neatsako už nuomones, įsitikinimus ir veiksmus, pareikštus renginių išnuomotose patalpose metu.

LCC, kaip krikščioniškojo universiteto, tikslas yra ne skaldyti, o konsoliduoti visuomenę.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.