Austra Skujytė tikisi medalio

Europos lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionate Lietuvos rinktinei atstovaus keturių miestų sportininkai

Iki 29-ojo Europos lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionato likus beveik savaitei, Lietuvos rinktinė pasipildė naujais veidais.

Prie kauniečių Austros Skujytės (daugiakovė) ir Manto Dilio (trišuolis) bei klaipėdietės Linos Grinčikaitės (60 m ir 200 m bėgimas) prisijungė šiaulietė Rasa Drazdauskaitė (1500 m bėgimas) ir vilnietė Karina Vnukova (šuoliai į aukštį).

Vicečempionė turi rezervų

Didžiausia Lietuvos lengvaatlečių viltimi kovo 2-4 dienomis Birmingeme (Anglija) bus olimpinė vicečempionė A.Skujytė.

Jai šį sezoną priklauso trečiasis penkiakovės rezultatas Europoje ir pasaulyje (4614 taškų). Lietuvę lenkia tik belgė Tija Helebaut (4877) bei vokietė Lili Švarckopf (4617).

Tarp favoričių bus ir pajėgiausia planetos daugiakovininkė švedė Karolina Kluft, praėjusių metų Europos vicečempionė olandė Karina Rukštul, 2005 m. Senojo kontinento uždarųjų patalpų pirmenybių prizininkės britė Keli Soterton ir ukrainietė Natalija Dobrynska.

„Austra turi neišnaudotų rezervų. Manau, kad Anglijoje ji toliau nušoks ir nustums rutulį, greičiau nubėgs 800 m nei Lietuvos čempionate ir surinks gerokai daugiau taškų”, – svarstė Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris A.Stanislovaitis.

„Apie medalį tyliai, ramiai, bet pagalvoju”, – taip apie savo būsimą pasirodymą Europos čempionate yra prasitarusi pati daugiakovininkė.

Tarp kandidačių – dar viena kaunietė

Tikėtasi, kad kartu su A.Skujyte startuos ir kita kaunietė daugiakovininkė, 2004 m. pasaulio jaunimo vicečempionė Viktorija Žemaitytė, tačiau tikimybę, jog taip bus, A.Stanislovaitis vertina atsargiai.

„Europos čempionate dalyvaus 15 daugiakovininkių. Iš jų devynios bus pakviestos pagal pernykštį vasaros sezono reitingą, penkios – pagal šiemetinį žiemos, tačiau ne daugiau kaip dvi sportininkės iš vienos šalies. Vienas kelialapis teks varžybų šeimininkams anglams.

Šiuo metu Viktorijos rezultatas – 4277 taškai – yra aštuonioliktasis, tačiau 2006 ir 2007 metų reitingų devintukuose bei penketukuose yra tų pačių pavardžių, taip pat po kelias Rusijos, Vokietijos, Ukrainos atstoves.

Į tai atsižvelgus įmanoma, kad V.Žemaitytė pateks į penkioliktuką. Laukiame Europos lengvosios atletikos asociacijos – EAA – sprendimo.

Ar šiame čempionate turėsime dvi daugiakovininkes, paaiškės artimiausiomis dienomis”, – teigė A.Stanislovaitis.

Laukia didelė konkurencija

Didelė konkurencija laukia sprinterės L.Grinčikaitės – jos geriausias šį sezoną 60 m bėgimo rezultatas (7,31 sek.) Europoje kol kas 24-asis, o 200 m pasiekimas (24,38 sek.) nepatenka į pirmąjį trisdešimtuką.

M.Dilys šalies čempionate trišuoliu nuskriejo į tolį 16,54 m. Tai – šeštasis rezultatas per visą rungties istoriją Lietuvoje, tačiau šį sezoną Europoje – tik 24-asis.

Šiemet į pajėgiausių kontinento 1500 m bėgikių trisdešimtuką įsiterpė R.Drazdauskaitė. Šiaulietė bėga vis greičiau: vasario 3-iąją ji distanciją įveikė per 4 min. 22,26 sek., o 11-ąją – per 4:17,88.

„Kariną Vnukovą į varžybas Birmingeme siunčiame avansu – tegul jai tai bus repeticija rengiantis jaunimo iki 23 metų pirmenybėms, kurios vasarą vyks Vengrijoje”, – sakė A.Stanislovaitis.

Paskutinį kartą Europos lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionato apdovanojimą į Lietuvą parvežė Regina Čistiakova – 1986 m. Madride (Ispanija) ji 3000 m bėgimo varžybose iškovojo bronzos medalį.

2004 m. A.Skujytė pasaulio uždarųjų patalpų pirmenybėse Budapešte (Vengrija) pelnė bronzą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.