TEO žaidėjos pačios sumaišė savo kortas

Vilniaus komandos strategas A.Paulauskas mano, kad jo auklėtinės Vilniuje nekartos Prancūzijoje padarytų klaidų

Vilniaus TEO krepšininkės Eurolygos ketvirtfinalį pradėjo taip pat, kaip ir dvejus pastaruosius metus, – pralaimėjimu. Tačiau abu kartus vilnietės laimėjo kitas dvi ketvirtfinalio dvikovas ir žaidė Eurolygos finalo ketverto varžybose.

Norėdamos patekti tarp keturių stipriausių Europos moterų krepšinio klubų trečią kartą iš eilės, supermergaitėmis vadinamos TEO žaidėjos nebeturi teisės pralaimėti. Jos vėl turės pakartoti dviejų pastarųjų sezonų ketvirtfinalio scenarijų – rytoj atsirevanšuoti Buržo „Bourges” komandai Vilniuje ir dar kartą jas nugalėti Prancūzijoje. „Kauno diena” vakar rašė, kad TEO pralaimėjo Burže 60:66.

TEO vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas neabejoja, kad ši užduotis įvykdoma – juk pergalė buvo taip arti ir Burže.

„Suprantama, apmaudu dėl išsprūdusios pergalės, tačiau nepasakyčiau, kad grįžome labai nusiminę – turime visas galimybes laimėti kitus du mačus. Viskas aišku, kaip reikia žaisti su „Bourges”, tik turime ištaisyti tas klaidas, kurias darėme pirmojoje dvikovoje. Pirmiausia – negalima leisti varžovėms atkovoti tiek daug kamuolių po mūsų krepšiu, antras dalykas – žaidėjos privalo taikliau mesti baudas. Esu tikras, kad antrą kartą iš eilės tiek baudų nepramesime”, – kalbėjo A.Paulauskas.

Jis sutiko, kad labai gerai rungtynes pradėjusi Keitė Daglas vėliau pradėjo piktnaudžiauti individualiu žaidimu: „Praėjusį sezoną lygiai toks pats rungtynių scenarijus vyko Pėče, kur taip pat pralaimėjome pirmąją ketvirtfinalio dvikovą. Keitė tuomet irgi piktnaudžiavo pavieniais veiksmais, bet, paaiškinus situaciją, jos žaidimas tapo visai kitoks ir mes laimėjome kitus du mačus. Tikiuosi, kad ir šįkart amerikietė padarys išvadas.”

Trenerio manymu, K.Daglas ir kitos amerikietės Eboni Hofman žaidimui įtakos turėjo liga, dėl kurios jos praėjusią savaitę praleido pusę treniruočių.

„Mūsų veiksmus trikdė ir keli neplanuoti keitimai. Žaidimas pradėjo strigti, kai priverstinai turėjau pakeisti smūgį į galvą praleidusią Milicą Dabovič. Po to mėšlungis sutraukė K.Daglas koją. Nepaisant visko, galima buvo laimėti, bet patys sau sumaišėme kortas. Varžovės pradėjo kietai gintis, tačiau mes nepataikėme baudų ir tai joms suteikė sparnus”, – reziumavo A.Paulauskas.

Paskutinėje ketvirtfinalio poroje Stambulo „Fenerbahce” (Turkija) 69:67 namuose palaužė Valensijos „Ros Casares” (Ispanija). „Kauno diena” vakar rašė, kad pirmąsias pergales šventė Brno „Gambrinus (Čekija), įveikusi Maskvos srities „Spartak” (Rusija) ir Samaros CSKA (Rusija), laimėjusi prieš Šoprono MKB (Vengrija).

Iš rungtynių protokolo. „Bourges” – TEO 66:60 (16:15, 13:18, 13:16, 24:11). „Bourges” taškus pelnė: E.Ndongue 21 (atkovojo 13 kamuolių), E.Maltsi 12, K.Melain 11, K.Diumerk 10, V.Hol 6, E.Miyem 4, F.Lepron 2 (S.Kireta); TEO: K.Daglas 16 (4/12 dvitaškių, 4 klaidos), M.Dabovič 15, J.Štreimikytė-Virbickienė 10, E.Hofman 8 (0/3 baudų, atkovojo 8, perėmė 3 kamuolius), S.Valužytė 5 (1/5 baudų), J.Levčenka ir A.Bimbaitė po 3 (R.Valentienė). Taiklumas: dvitaškiai – 25/46 (54 proc.) ir 20/41 (48), tritaškiai – 0/9 (0) ir 4/8 (50), baudos – 16/18 (89) ir 8/18 (44). Atkovota kamuolių 34 ir 26, perimta 5 ir 9, klaidų 13 ir 14.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.