Išgąstis ir stresas nulėmė avarijos padarinius

Antradienį ryte Žemuosiuose Šančiuose įvykusi eismo nelaimė ne tik skaudžiomis pasekmėmis, bet ir kone absurdiškomis aplinkybėmis išsiskyrė iš kitų avarijų: lengvąjį automobilį vairavusi moteris susidūrė su kita mašina, užlėkė ant šaligatvio ir ten užkliudė bei sužalojo tris pėsčiąsias, kol galiausiai sustojo tik atsitrenkusi į medį.

Kaip teigia Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai, A.Juozapavičiaus prospektu apie 7.30 val. važiavusi 44-erių metų T.Z. nesuvaldė savo vairuoto „Mazda 323” automobilio, kliudė ta pačia kryptimi priešais važiavusį „Volkswagen Golf” ir staiga metėsi į dešinę bei užlėkė ant kelkraščio.

Pasak pareigūnų, ties A.Juozapavičiaus prospekto 33-iuoju numeriu pažymėtu namu absurdiškomis aplinkybėmis įvykusią avariją galėjo nulemti elementarus moters neatidumas prie automobilio vairo ir jos nesugebėjimas adekvačiai reaguoti į susidariusią avarinę situaciją. Beveik neabejojama, kad „VW Golf” vairavęs 45-erių metų vyriškis pristabdė automobilį, o saugaus atstumo nesilaikiusi iš paskos Panemunės link važiavusi moteris nespėjo laiku to pastebėti, todėl nebeišvengė susidūrimo, po kurio sukėlė tikrą chaosą.

Kaip spėjama, dėl patirto išgąsčio ir streso vairuotoja nebesuprato, kas dedasi: vietoje stabdžio ji spustelėjo akceleratoriaus pedalą. Kone nevaldoma tapusi „Mazda 323”, važiuodama šaligatviu, kliudė tris jos kelyje pasimaišiusias pėsčiąsias ir sustojo tik atsitrenkusi į greta augantį beržą.

Visos trys niekuo dėtos praeivės dėl patirtų sužalojimų pateko į greitosios pagalbos medikų globą ir netrukus buvo nuvežtos į Kauno medicinos universiteto klinikas. 65-erių metų moteriai buvo diagnozuota galvos trauma bei klubo sumušimai. To paties likimo ištikta 53-ejų metų pėsčioji ligoninėje atsidūrė taip pat dėl patirtos galvos traumos bei raktikaulio lūžimo, tačiau suteikus būtinąją pagalbą ji buvo išleista gydytis ambulatoriškai. Jauniausia iš nukentėjusiųjų – dvidešimtmetė mergina atsipirko menkiausiais sužalojimais, tad konstatavus rankų bei kojų sumušimus medikai ją taip pat išleido į namus.

Kauno medicinos universiteto Onkologijos ligoninėje dirbanti moteris netgi pasakodama pareigūnams apie kilusį incidentą negalėjo tiksliai paaiškinti, kaip ir dėl ko įvyko nelaimė. Iš viso antradienį, pareigūnų duomenimis, Kaune įvyko šeši įskaitiniai eismo įvykiai, kurių metu daugiausiai nukentėjo pėstieji. Skaudžiausia pastarųjų incidentų aplinkybė yra tai, kad daugeliu atvejų žmonės sužaloti būtent pėsčiųjų perėjose.

Kažin, kiek ilgai, esant tokiai situacijai, mieste eismą prižiūrinčių policijos pareigūnų pagrindiniu darbo įrankiu vis dar bus greičio matuokliai? Galiausiai belieka tikėtis, kad šitaip prastėjanti padėtis gatvėse turėtų paakinti nemenką dalį teisėsaugininkų nebetykoti pažeidėjų lyg grobio atokiuose kampeliuose, bet pagaliau išlįsti į dienos šviesą ir bent jau imtis akyliau stebėti eismą ties pėsčiųjų perėjomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.