„Bitės Lietuva” pajamos 2006 metais išaugo 13,4 procento

Telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva” pajamos 2006 metais buvo 593,4 mln. litų – 13,4 procento didesnės nei 2005 metais. Praėjusių metų bendrovės EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, amortizaciją ir nusidėvėjimą) pasiekė 141 mln. litų ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2005-aisiais, išaugo 32,5 procento. Bendrovės pajamos 2006 metų paskutinį ketvirtį pasiekė 160,9 mln. litų ir išaugo 18,3 proc., palyginti su tuo pačiu 2005-ųjų ketvirčiu. Per tą patį laikotarpį „Bitė Lietuva” EBITDA išaugo 19,2 proc. ir buvo 34,8 mln. litų. „Bitės Lietuva” investicijos praėjusiais metais siekė 105,5 mln.litų, jos daugiausia buvo skirtos 3G ir HSDPA tinklo plėtrai bei klientų duomenų sistemoms atnaujinti.

2006 metų pabaigoje „Bitės Lietuva” tinklu besinaudojančių klientų skaičius pasiekė 1,84 milijono ir išaugo 11 proc. palyginti su 2005-aisiais. Iš jų per 163 tūkst. naudojosi kitų mobiliojo ryšio paslaugų teikėjų paslaugomis. Pasak „Bitės” grupės generalinio direktoriaus Maarten van Engeland, bendrovės klientų bazė augo visuose segmentuose.

„Praėjusiais metais ir toliau kryptingai augome pristatydami daugiau paslaugų, produktų ir sprendimų klientų patogumui, investuodami į 3G/HSDPA tinklą ir siūlydami sparčiausią mobilųjį internetą šalyje. Nepaisant rinkos stabilizacijos, esame pasirengę toliau sparčiai augti plėsdami ir kurdami daugiau pridėtinės vertės paslaugų kiekvienam klientui ir išlaikyti aukščiausią mobiliojo duomenų perdavimo tinklo kokybę”, – sakė M. van Engeland.

Bendrovė prognozuoja, kad šiais metais mobiliojo ryšio operatoriai konkuruos paslaugomis ir sprendimais, bet ne kainomis. „Tikėtina, kad išaugs netradicinių sprendimų pasiūla rinkoje. Pristačiusi rinkos naujovę – skambučius į „Skype”, „Bitė” ir toliau sieks išsiskirti naujų ir patogių galimybių spektru klientams”, – sakė M. van Engeland.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.