Kad akių spindesys ilgainiui neišblėstų

Oda aplink akis labai jautri ir plona, todėl ja reikėtų rūpintis itin atidžiai

Dažniausiai pasitaikanti bėda – tamsūs ratilai, maišeliai paakių srityje arba vadinamosios žąsies kojelės akių kampučiuose. Šie nemalonūs defektai tikrai neprideda grožio akims. Kai kurioms moterims, ypač nėštumo laikotarpiu arba vartojant kontraceptines tabletes, po akimis neretai atsiranda ir pigmentinių dėmelių. O ką jau kalbėti apie mimikos raukšleles, kurios paakius „papuošia” sulaukus vos perkopus per dvidešimt. Siūlome keletą patarimų, kaip kuo ilgiau išsaugoti gležną odą aplink akis.

Makiažo valymas

Svarbiausias patarimas – kuo mažiau jėgos ir trynimo! Geriausiai makiažui valyti tinka specialios servetėlės, kurios nedirgina akių ir odos aplink jas. Jei servetėlių neturite, naudokite vatos tamponėlius, sudrėkintus losjonu ar makiažo valikliu. Atsargiai braukite iš apačios į viršų tarsi pabrėždamos blakstienų išlinkimą. Makiažą nuo akių vokų nuvalykite švelniai, keliais pabraukimais. Kai kurios moterys makiažą nusiplauna vien paprastu vandeniu, tačiau tokios procedūros geriau vengti. Su vandeniu makiažas valomas ilgiau, todėl oda yra stipriau tampoma ir trinama.

Išmokite prisižiūrėti

Kiekvienu amžiaus periodu reikalinga vis kitokia odos aplink akis priežiūra. Nuolatinis rūpinimasis paakių sritimi užtikrina gerus rezultatus ateityje.

20-25 metai. Neskubėkite vos sulaukusi 20-ies pirkti kremo nuo raukšlių ar naudoti paakių serumą. Tokio amžiaus oda dar jauna, todėl rinkitės vitaminais pagerintą drėkinamąjį veido kremą. Ryte ir vakare galite paakius pavilgyti ramunėlių nuoviro ar petražolių sulčių ledo kubeliu.

25-30 metų. Pats laikas rimčiau pasirūpinti paakių oda. Patartina įsigyti specialaus kremo paakiams ir juo teptis bent kartą per dieną (geriausia nakčiai). Tris kartus per savaitę galite pasidaryti agurko griežinėlio ar medaus kaukę atgaivinti pavytusiai paakių odai.

30-35 metai. Kasdienė paakių odos priežiūra būtina. Šio amžiaus moterų oda šiek tiek praranda buvusį elastingumą ir atsparumą išoriniams veiksniams. Paakių kremą naudokite ryte ir prieš eidamos miegoti. Kelis kartus per savaitę sritį aplink akis (taip pat ir vokus) suvilgykite petražolių sultimis. Stenkitės naktį nemiegoti įsikniaubusi į pagalvę – taip ilgainiui atsiras dar daugiau raukšlelių.

35 metai ir daugiau. Ir veido, ir paakių kremas yra būtinos kiekvieno ryto bei vakaro kosmetinės priemonės. Jonažolių, mėtų arba ramunėlių antpilu suvilgykite paakių odą ir vokus prieš tepdamosi kremu. Kai jums daugiau nei 40 metų, pats laikas nakčiai pabandyti naudoti specialius serumus paakiams.

Kaip tepti kremą?

Ryte ir vakare tepdamosi kremu neskubėkite! Juk tai gali būti vienas iš dienos malonumų. Verta prisiminti ir tai, jog netaisyklingai tepdamosi kremais tampome odą – taip anksčiau atsiranda raukšlelių. Kremą geriausia tepti bevardžiu pirštu, kurio pagalvėlė yra pati jautriausia. Pradėkite nuo nosies ir palei antakius veskite pirštą link smilkinių. Po to išilgai patepkite paakių sritį. Užuot trynusi, tik švelniai perbraukite ploniausias savo veido odos vietas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.