Kauniečiai neišdrįso bausti Seimo Pirmininko

Nepaisydamas dviprasmiškų vertinimų V.Muntianas tęsia keliones po Lietuvą

Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas, pirmadienį Kauno rajone agitavęs balsuoti už Pilietinės demokratijos partiją, kol kas nesulaukė jokios nuobaudos. Kauno rajono rinkimų apygardos komisija neišdrįso jam surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolo.

Programos pristatymas – ne agitacija?

„Kauno diena” rašė, kad V.Muntianas pirmadienį praleido Kauno rajone. Susitikime su gyventojais Raudondvaryje darbo metu agitavo už Pilietinės demokratijos partiją, kuriai pats vadovauja. V.Muntianas neslėpė atvykęs pristatyti Pilietinės demokratijos partiją ir jos programą, anot susirinkusiųjų, kelis kartus agitavo balsuoti už jo partiją.

Užvakar V.Muntianas buvo susitikęs su Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininku Zenonu Vaigausku.

Seimo vadovas klausė, kaip turėtų elgtis tokiuose susitikimuose.

Vakar buvo išplatintas panešimas, kuriuo V.Muntianas siekia paneigti minėto straipsnio teiginius. „Seimo Pirmininkas pabrėžė, kad lankydamasis Kauno rajone neagitavo balsuoti už konkretų asmenį ar konkretų partijos sąrašą, bet ragino žmones būti pilietiškus, neignoruoti rinkimų ir juose dalyvauti. Taip pat pristatė Pilietinės demokratijos partijos programos nuostatas, jos tikslus ir prioritetus bei santykį su Lietuvos Respublikos Vyriausybės programos nuostatomis”, – teigiama rašte.

Reklamavosi ir kitur

Aiškėja, kad V.Muntianas agitacinę kelionę darbo metu surengė ne tik į Kauno rajoną. Nuvykęs į Šilutę Seimo Pirmininkas taip pat nepamiršo pristatyti savo rinkimų kampanijos šūkio ir kandidatų. Druskininkuose visai salei pristatė partijos kandidatą.

Praėjusią savaitę V.Muntianas taip pat aktyviai keliavo po Lietuvą. Jis lankėsi Šakių, Šilutės, Pasvalio, Trakų rajonuose. Vakar jis lankėsi Telšiuose, Mažeikiuose, Sedoje. Pasirodo, kad šiose kelionėse jį kartais lydi ir teisingumo ministras Petras Baguška.

Perdavė spręsti VRK

Valstybės, savivaldybių pareigūnams ir valstybės tarnautojams draudžiama naudotis tarnybine padėtimi, t.y. sudaryti sau ar partijai išskirtines rinkimų agitacijos sąlygas. Šį straipsnį pažeidęs asmuo gali būti patrauktas administracinėn arba baudžiamojon atsakomybėn įstatymų nustatyta tvarka. Kauno rajono rinkimų apygardos pirmininkas Augustas Venslauskas vakar sakė, kad nesiėmė jokių priemonių prieš V.Muntianą ir medžiagą perdavė VRK.

„Mes protokolą surašėme, jokių priemonių nesiėmėme. Ne, mes nebijome, informavome VRK, ir viskas. Galėjome surašyti protokolą, bet šito nedarysime. Jis teigė, kad yra ir Seimo narys, ir partijos pirmininkas, kad turi pilietinę teisę… Jeigu jis visai Lietuvai taip įrodinėja, ką mes galime padaryti?” – taip savo sprendimą motyvavo A.Venslauskas.

VRK gautus skundus tiriantis komisijos narys Edmundas Sakalauskas sakė, kad komisija reaguoja į kiekvieną skundą.

„Kai iškyla kolizija dėl įstatymų pažeidimų, mes konsultuojamės su ekspertų grupe”, – sakė jis. E.Sakalauskas taip pat nesiėmė vertinti V.Muntiano elgesio. „Tai bus apsvarstyta VRK posėdyje”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Kauniečiai neišdrįso bausti Seimo Pirmininko"

  1. Lina

    Graudu klausytis agitacijų… Vienas per kitą lipa, lenktyniauja, kas geresnis… Vienas kitam pagalius kiša į ratus, tik ir seka kas suklys agituodami. Tik ir girdi-tas nusidėjo, tas suklydo, tas tyčia vaišino ir t.t.t Pamirštat esmę- kaip įgyvendinti tuos nerealius pažadus.

  2. tipas

    tie ….. visai nieko nesupranta,taskosi sau ir tiek,elementariai negali tureti tiek laiko visoms xuinioms!!!tai ka,tipo ne taip?dauguma is musu puikiai zinome ta 24h i para riba ir laiko trukuma.o vyrai bei moterys mat uz susikta atlyginima krusasi kasdien…atsiprasau uz emocianalu komentara 👿 .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.