UEFA Taurėje „Werder” sutriuškino „Ajax”

Po žiemos pertraukos tęsiasi UEFA taurės turnyro kovos. Antradienį įvyko dešimt šešioliktfinalio pirmojo rato varžybų kovų. Deivido Šembero Maskvos „CSKA” sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Haifos „Maccabi”. Galingai pastaruoju metu atrodantis Bremeno „Werder” 3-0 sudorojo Amsterdamo „Ajax”, o 4 iš 10 rungtynių pasibaigė taikiai.

Pirmosiose rungtynėse „CSKA” Vladikaukaze priėmė Haifos ekipą. Žydai dominavo didžiąją šių rungtynių dalį. Iš pradžių Yanivas Katanas pataikė į virpstą, vėliau Roberto Colautti smūgis lėkė šiek tiek virš skersinio, o labai pavojingą dar vieną Y.Katano bandymą atrėmė Igoris Akinfejevas. Maskvos klubo gretose geriausią progą pasižymėti turėjo Jurijus Žirkovas, kurio muštas kamuolys kliudė skersinį. Nepaisant „CSKA” legionierių Dudu ir Ramono apstangų mačas pasibaigė nulinėmis lygiosiomis.

Deivydas Šemberas šiose rungtynėse pasirodė iš karto po pertraukos, pakeitęs Eugenijų Aldoniną.

Prieš Naujuosius iš Čempionų lygos pasitraukęs Bremeno „Werder” savo arenoje triuškino Amsterdamo „Ajax”. Olandijos klubas galėjo pralaimėti ir kur kas didesniu skirtumu nei 0-3.

Jau susitikimo pradžioje Diego baudos smūgiu pataikė į virpstą, o pirmam prie kamuolio prišokusiam Miroslavui Klose nepavyko tinkamai smūgiuoti į tuščius vartus.

24 min. „Ajax” neteko saugo Olafo Lindenbergho, per tris minutes spėjusio gauti dvi geltonas korteles. Varžovo pašalinimas suteikė Bremeno futbolininkams daugiau laisvės ir jie ėmė totaliai dominuoti aikštėje, o po pertraukos pradėjo olandų triuškinimą.

48 min. pasinaudojęs gynėju neapdairumu, po kampinio iš arti vartininką Maarteną Stekelenburgą tiesiog „sušaudė” Peras Mertesackeris. Netrukus buvo pelnytas antras, kiek abejotinas įvartis. Naldo smūgiavo galva, „Ajax” futbolininkas Vurnonas Anita atmušė kamuolį nuo vartų linijos, bet teisėjai nusprendė, kad kamuolys kirto vartų liniją.

71 min. trečiąjį įvartį kontratakos metu įmušė Torstenas Fringsas.

Susitikimo pabaigoje sėkmė apsaugojo Amsterdamo futbolininkus nuo didesnių nemalonumų – Diego iš puikios padėties pataikė į skersinį, o Hugo Almeida galva smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą.

Kita Vokietijos komanda Leverkuzeno „Bayer” taip pat iškovojo pergalę, namuose įveikusi „Blackburn”.

18 min. šeimininkus į priekį išvedė gynėjo Jano Ingwero Callseno Brackero tikslus smūgis galva, bet 39 min. rezultatas tapo lygus, kai po Davido Bentley smūgio kamuolys, atšokęs rikošetu, įskriejo į vartus. Prieš pat pertrauką iš toli įmušė Carstenas Ramellow (2-1), o 56 min. skirtumą iki dviejų įvarčių padidino Berndas Schneideris.

Vis dėl to Anglijos klubo viltis prieš atsakomąsias rungtynes atgaivino Shabani Nonda įvartis susitikimo pabaigoje.

Ambicingus planus UEFA taurės varžybose puoselėjantis Glazgo „Rangers” svečiuose rungtyniavo su Tel Avivo „Hapoel”. Šeimininkai pirmajame kėlinyje atrodė pranašesni ir dažniau atakavo, tačiau Škotijos klubo išpuoliai kraštais ir smūgiai galva kėlė nemažą pavojų Shavito Elimelecho vartams.

Prieš pat pertrauką Tel Avivo komandą į priekį išvedė Salimas Toema, įmušęs nuostabų baudos smūgį iš 25 metrų į viršutinį vartų kampą.

52 min. „Reindžeriai” išlygino santykį. Barry Fergusono taip pat iš baudos smūgio muštas kamuolys po rikošeto atsimušė į virpstą, bet pirmas prie jo suskubo ir iš kelių metrų į vartus nukreipė Nacho Novo.

Likus žaisti apie 15 min. „Hapoel” vėl buvo priekyje. Dešiniajame krašte kamuolį gavęs Elyanivas Barda suklaidino du varžovus, perdavė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, kur jį į vartus pasiuntė Barukhas Dego.

Mačo pabaigoje škotai pabandė surengti varžovų vartų šturmą ir išplėšti lygiąsias, o arčiausiai tikslo buvo Liboras Sionko, kuris galva smūgiavo vos keliolika centimetrų virš skersinio.

Prancūzijos pirmenybėse gilioje krizėje esantis legendinis Paryžiaus „P.S.G” klubas Graikijoje 2-0 laimėjo prieš „AEK” ir padėjo tvirtus bendros pergalės pamatus. Įvarčiai buvo įmušti abejų kėlinių pabaigose.

Buvęs Tomo Danilevičiaus klubas „Livorno” savo aikštėje turėjo pripažinti Barselonos „Espanyol” pranašumą.

Daug vargo su stipria Rumunijos komanda „Dinamo” namuose turėjo Lisabonos „Benfica”. Visas rungtynes negalėdami pasižymėti, šeimininkai išplėšė pergalę paskutinėmis minutėmis, kai po Rui Costa perdavimo įvartį įmušė italas Fabrizio Miccoli.

Rezultatyvios lygiosios užfiksuotos Turkijoje, kur susitiko „Fenerbahce” ir pastarųjų metų UEFA turnyrų atradimas Alkmaro „AZ”. Sužaidus kiek daugiau nei valandą olandai pirmavo 3-1, tačiau nesugebėjo išlaikyti persvaros.

Dar dvejos rungtynės – tarp Donecko „Šachtar” ir „Nancy” bei „Bordeaux” ir Pamplonos „Osasuna” taip pat pasibaigė taikiai.

Statistika:

„CSKA” 0 – 0 Haifos „Maccabi”

„Šachtar” 1 – 1 „Nancy”

81‘ [0 – 1] Marc Antoine Fortune

84‘ [1 – 1] Darijo Srna

„Bordeaux” 0 – 0 „Osasuna”

„Bayer” 3 – 2 „Blackburn”

18‘ [1 – 0] Jan Ingwer Callsen Bracker

39‘ [1 – 1] David Bentley

43‘ [2 – 1] Carsten Ramellow

56‘ [3 – 1] Bernd Schneider

86‘ [3 – 2] Shabani Nonda

„Fenerbahce” 3 – 3 Alkmaro „AZ”

15‘ [0 – 1] Demy De Zeeuw

28‘ [1 – 1] Tumer Metin

62‘ [1 – 2] Nourdin Boukhari

63‘ [1 – 3] Julian Jenner

66‘ [2 – 3] Sanli Tuncay

75‘ [3 – 3] Tumer Metin

Tel Avivo „Hapoel” 2 – 1 „Rangers”

42‘ [1 – 0] Salim Toema

54‘ [1 – 1] Nacho Novo

76‘ [2 – 1] Barukh Dego

„Werder” 3 – 0 „Ajax”

48‘ [1 – 0] Per Mertesacker

54‘ [2 – 0] Naldo

71‘ [3 – 0] Torsten Frings

24‘ Olaf Lindenbergh („Ajax”) pašalintas iš aikštės

„AEK” 0 – 2 „P.S.G”

45‘ [0 – 1] Sammy Traore

86‘ [0 – 2] Bernard Mendy

„Livorno” 1 – 2 „Espanyol”

27‘ [0 – 1] Walter Pandiani (iš 11 m. baudinio)

59‘ [0 – 2] Mohamed El Yaagoubi Moha

82‘ [1 – 2] Fabio Galante

„Benfica” 1 – 0 Bukarešto „Dinamo”

89‘ [1 – 0] Fabrizio Miccoli

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.