Savižudį sustabdė apsaugininkas ir praeivis

Ant senojo Vilijampolės tilto jau nebe pirmąkart pavyksta išgelbėti mirtį pasirinkusį žmogų

Praėjusią savaitę Kaune tik per laimingą atsitiktinumą išvengta savižudybės. Jau nebe pirmąkart tokioms mirtinoms užmačioms buvo pasirinktas senasis Vilijampolės tiltas. Prireikė daugiau nei dešimties minučių, kad du vyriškiai atkalbėtų gyvenimą nutraukti ketinusį jaunuolį nuo kraupių savo kėslų.

Pastebėjo važiuodamas pro šalį

Uždarosios akcinės bendrovės „Falck Security” Kauno regiono apsaugos grupių vadovas Vladimiras Valčiukas penktadienį po darbo vykdamas į namus pastebėjo kitoje tilto pusėje rankomis mosuojančią ir įnirtingai į kažką bandančią atkreipti kitų dėmesį moterį. Iš pradžių vyriškis teigė nesupratęs, kas atsitiko, tačiau netrukus pro plyšį tarp priešpriešiais pravažiuojančių automobilių jis pastebėjo į kitą turėklų pusę perlipusį jaunuolį: „Jis, ko gero, jau buvo pasirengęs šuoliui. Stovėjo išsitiesęs ir žiūrėjo žemyn į vandenį.”

Apsaugos firmos darbuotojas tą pačią akimirką sustabdė automobilį, iššoko iš jo ir perbėgo į kitą kelio pusę. Jam einant artyn, jaunuolis pradėjo šaukti, kad šis nesiartintų, antraip tikrai įvykdysiąs savo užmačias.

„Iš pradžių palaikiau tam tikrą atstumą ir stengiausi pernelyg jo neišgąsdinti. Pamažu pradėjau su juo bendrauti. Vaikinas ėmė guostis, kad jį paliko žmona ir jau kurį laiką jam neskambina. Tuo metu iš kitos pusės tiltu atėjo vyriškis, kuris, skirtingai nei visi kiti praeiviai, neliko abejingas šiai situacijai ir stabtelėjo man padėti. Derybos truko apie dešimt minučių”, – įvykio detales pasakojo apsaugos bendrovės darbuotojas.

Pergudravo ir sulaikė nuo žūties

Kitoje turėklų pusėje stovėjęs jaunuolis verkdamas ėmė pasakoti savo bėdas. Tuo tarpu jaunuolį akylai stebėję vyriškiai kaskart po pusmetrį nepastebimai artėjo jo link. Per tą laiką apsaugos firmos darbuotojas spėjo paskambinti trumpuoju pagalbos telefonu 112 bei pranešti apie susiklosčiusią padėtį. Netrukus pats vaikinas ėmė brukti vienam iš vyriškių savo telefoną, prašydamas, kad šie paskambintų jo žmonai ir papasakotų apie susiklosčiusią padėtį.

„Vienu momentu aš netgi pradėjau kalbėti kone žargonu bandydamas jį įtikinti, kad dėl moterų neverta griebtis tokių kraštutinumų. Netgi išdėsčiau, kad panašios bėdos ištiko ir mane, todėl tvirtinau gerai jį suprantantis. Nors jis ir toliau šaukė neartėti jo link, tačiau suradę bendrą kalbą mes tam tikrais momentais lyg ir nukreipdavome dėmesį”, – dėstė V.Valčiukas.

Gelbėjimo operacijos kulminacija įvyko tuomet, kai persisvėręs vaikinas padavė savo mobiliojo ryšio telefoną vienam iš vyriškių, o šis pamatė, kad jis išsikrovęs ir grąžino jį jaunuoliui. V.Valčiukas teigė būtent tada pastebėjęs ryžtingą savo bendražygio žvilgsnį ir supratęs, kad tuoj pat teks pulti jam į pagalbą.

Daugiau pagalbininkų neatsirado

V.Valčiukas teigė tikėjęsis, kad galbūt bent vienas vairuotojas sustos padėti, tačiau tiek visuomeninis transportas bei maršrutiniai mikroautobusai, tiek ir lengvieji automobiliai piko metu važiavo pro šalį nė nestabteldami.

Lygiai taip, anot V.Valčiuko, nestabtelėjo ir daugiau praeivių.

Tiesioginiams incidento liudytojams ir savižudžio gelbėtojams vaikinas iškart pasirodė keistas, mat įtarimų jiems kėlė jo tarsi stiklinės akys. Be to, kai po kelių minučių atvyko policijos pareigūnai ir uždėjo sučiuptam jaunuoliui antrankius, jis vietoje padėkos žodžių už išgelbėtą gyvybę sugebėjo tik liguistai išlementi: „Ėjau tiltu, o šitie du nežinia už ką mane užsipuolė, pargriovė ir laikė”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.