Ką dėvėti per Valentino dieną?

Vos kelius dengiantis sijonas ir palaidinė su itin gilia iškirpte bei aukštakulniai bateliai tikrai nėra pati tinkamiausia apranga, norint pasipuošti meilės ir romantikos dieną. Ką jau kalbėti, jeigu jūsų kasdieninis garderobas visiškai skiriasi nuo ką tik minėto drabužių derinio. Pagrindinė taisyklė, kuria moterys paprastai vadovaujasi, yra bent per Valentino dieną būti tikrai moteriškomis ir nebijoti išreikšti seksualumą. Visgi kur yra ta riba, skirianti skoningą seksualumą nuo peržengtos ribos? Ar būtina rengtis iššaukiančiai, norint pajusti „Valentino dvasią”?

Svarbiausia būti savimi

Nesvarbu, koks drabužių stilius artimas Jūsų sielai: klasikinis, sportinis, ar Jūsų susikurtas kokteilis, – visi jie tinkami Valentino dienai – svarbiausia yra noras. Žmonėms, prašantiems stiliaus patarimų dažnai kartoju auksinę taisyklę, skelbiančią, kad geriau būti stilingu nei madingu – krūva išleistų pinigų naujiems apdarams nebūtinai sukurs tobulą įvaizdį.

Rūbai – jūsų vizitinė kortelė

Italų patarlė byloja, kad pasitinkama pagal rūbą, išlydimą pagal protą. Pirmas įspūdis visada yra svarbus, todėl, Mielos Damos, nepatingėkite šią dieną aprangai skirti daugiau dėmesio – juk pirminė atranka vyksta pažiūrėjus kaip jus esate apsirengusi. Daugybė žurnalų aiškina, kad šią dieną privalote būti visiškai kitokios: atsisakytumėte kasdien dėvimų kelnių ir užsisegtumėte trumpą sijoną, apsiautumėte aukštakulnius ir t.t. Manau, kad visos sutiksite – taip sukuriamas stereotipinis įvaizdis. Mano patarimas – stenkitės išlikti savimi, bet žaiskite kitokiu požiūriu į savo aprangą.

Nebūtina jau dabar ieškoti vakarinės suknelės, ar tapti raudonąja mergina, kad parodytume aplinkiniams, kokia ypatinga Jums ši diena. Esate dalykiška ir jūsų garderobe tik juoda arba pilka? Nusipirkite įdomaus rašto palaidinę, kurios bent viena spalva būtų ryškaus tono. Norite kažko subtilesnio? Suraskite palaidinę su romantišku siuviniu – atrodysite rimta, tačiau moteriška. Skamba per daug drąsiai? Savo juodąjį portretą pagyvinkite vyšnių spalvos įdomia skraiste – bus ir šilčiau, ir sukursite geresnį įvaizdį.

Esate linkusi eksperimentuoti ir tik būdama naujame amplua jaučiatės gerai? Nusipirkite greipfruto raudonumo suknelę, aštuoniasdešimtųjų stiliaus – madingo šį pavasarį. Nepamirškite rudos spalvos aksesuarų, kurie tik dar labiau pagyvins jūsų pasirinkimą.

Apsirenkite taip, kad jūsų apranga nebūtų Jūsų didžiausiu rūpesčiu – kas penkias minutes primintas sijonas, ar jūsų nemėgstamas rūbas tikrai nepadės jums būti vakaro karalienei.

Minimalizmas – amžina elegancija

Vadovaukitės principu, kad geriau vienas, bet derantis daiktas nei begalė tarpusavyje sąryšio neturinčių daiktų, kurie tik gadintų viską.

Gal turite savo mėgstamiausius papuošalus, kuriuos užsidėjusi jaučiatės ypatinga? O gal savo papuošalų dėžutėje laikote ypatingą reikšmę turinčius jums patinkančius aksesuarus – tai puiki proga pasipuošti ir bent vieną dieną leisti sau būti XX a. pradžios Paryžiaus dama. Visgi, jeigu nuspręsite užsidėti stambų akmenį turintį kaklo papuošalą, atkreipkite dėmesį į tai, kad jis vaidins didelį vaidmenį ir aplinkiniai būtinai atkreips dėmesį kaip jūs papuošėte savo kūną. Būtinai pagalvokite, ar akmens spalva dera su jūsų pasirinkta rūbų spalva. Gražu, jeigu prie tamsesnių atspalvių rūbų parenkamas ryškesnės spalvos akmuo. Šį derinį galite puikiai papildyti batais ir rankine, kurie turėtų bent po vieną to paties atspalvio detalę.

Jeigu norite pasipuošti išskirtiniu kaklo dirbiniu, nepamirškite, kad jis turi būti to paties stiliaus kaip ir pasirinkti rūbai. Šia taisykle besivadovaudamos galite pasirinkti ir kitus papuošalas. Daugiau jokių papildomų aksesuarų nesiūlyčiau, nes taip apkrausite rūbų ansamblį.

Nemėgstate stambių papuošalų, o gal tiesiog jie jums netinka? Neliūdėkite, nes jūs puikiai galite pasipuošti keletu smulkių aksesuarų, kuriuos galite apjungti kokia nors detale, pavyzdžiui, medžiagos, iš kurios pagaminti papuošalai, ar dirbinio raštas. Nepamirškite šios auksinės minimalizmo taisyklės, nes kitaip jūsų papuošalai išnyks ir jūs atrodysite tiesiog „papuošalų vitrina”.

Jeigu išvis nemėgstate papuošalų, ar manote, kad neturite tinkamų, didžiausią dėmesį skirkite rankinukui su įdomiomis detalėmis. Šiuo atveju, rankinukas gali būti visiškai kitos spalvos, tačiau spalvų gama artimas visai rūbų spalvinei paletei.

Didžiausią dėmesį skirkite detalėms

Paprastai didžiausios moterų daromos klaidos yra smulkmenos: nesutvarkyti plaukai, antakiai ar nepadarytas manikiūras. Dar didesnis apmaudas apima pamačius nuostabiai apsirengusią moterį su neišblizgintais batais (firminiai batai dar nesuteikia elegancijos – neprižiūrimi jie atrodys kur kas prasčiau nei eilinėje parduotuvėje pirkti bateliai), ar visiškai nederančiu rankinuku.

Per šią dieną visos norite būti gražios ir pačios nuostabiausios, bet juk puikiai žinote posakį „gražiam žmogui ir … tinka” – skirkite laiko sau: apsilankykite kirpykloje, palepinkite kūną procedūromis. Ar daug moterų randa kasdieninėje rutinoje bent keletą minučių sau, o ne problemoms, kurios, rodos, niekada nesibaigs. Spindėdama vidine ramybe ir išryškindamos tai, ką turite gražiausią, atrodysite ne ką prasčiau nei meilės deivė Afroditė. Netikite? Pabandykite ir pačios nustebsite.

Neseniai viena draugė paklausė, kokia moteris man atrodo verta Valentino dienos moters titulo. Nesusimąstęs atsakiau, kad tik moteriškumu spinduliuojanti moteris gali pretenduoti į šį titulą: sutvarkyti plaukai, subtilus makiažas – tai tik keletas dalykų, išduodančių, kad esate pasiruošusios aistringai meilei – juk jei mylite save, tai nebijote to parodyti.
Pabaigai..
Grožis – subjektyvi sąvoka – kiekvienam grožio etalonas ir standartai yra skirtingi. Tikiuosi, kad perskaičiusios mano pamąstymus, jūs nepatingėsite jau dabar pradėti ruoštis šiai šventei – nesvarbu, ar jus ją švęsite su antra puse jaukiame restorane, ar susirinksite su draugėmis šėlti klube, o gal tiesiog vieniša, bet išdidi, stebėsite visus iš šono gerdama vyno!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Ką dėvėti per Valentino dieną?"

  1. galaktika

    nu as nezinau is viso reikia valentino dienai pasisiuti rubu ir ieskau pavyzdzio,bet niekaip negaliu rasti?/tai gal jus turite pasiulymu rasykite 🙄 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.