“Ledo arenai” grasinama bankrotu

Kauno savivaldybė žada artimiausiomis savaitėmis padengti visas savo įmonės skolas, tačiau jos ateitis – miglota

Bendrovė „Genys” šio mėnesio pradžioje kreipėsi į Kauno apygardos teismą, kad Savivaldybės įmonei „Ledo arena” būtų iškelta bankroto byla. Savivaldybės administracijos laikinasis direktorius Robertas Stanionis vakar teigė, kad situacija kontroliuojama ir „Ledo arena” bankroto išvengs.

„Biudžete numatytos lėšos visoms skoloms padengti, todėl artimiausiu metu šią problemą išspręsime”, – tikino R.Stanionis.

Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus patvirtino, kad „Ledo arenos” skolos siekia beveik 900 tūkstančių litų. Būtent tokia sumą numatyta skirti iš miesto biudžeto.

Savivaldybės įmonė bendrovei „Genys” skolinga apie 39 tūkstančius litų. Pasklidus kalboms, kad šios bendrovės atstovai kreipėsi į teismą, Savivaldybės kuluaruose prisiminta, kad anksčiau dalis šios bendrovės akcijų priklausė dabartiniam merui Arvydui Garbaravičiui.

„Prieš šešis ar aštuonerius metus jos parduotos ir tai deklaruota. Su šia firma neturiu jokių reikalų. Buvau gal aštuoniolikos bendrovių akcininkas, todėl tikrai nesidomiu, ką jos dabar veikia”, – teigė meras.

Be „Genio” Savivaldybės įmonė turi ir daugiau kreditorių. Antstoliams ji skolinga apie 12 tūkstančių litų, Vakarų skirstomiesiems tinklams – apie 4 tūkstančius litų, valstybinei mokesčių inspekcijai – apie 20 tūkstančių litų ir t.t.

Kauno politikams neseniai buvo pristatyta „Ledo arenos” galimybių studija. Jos rengėjai siūlo reorganizuoti Savivaldybės įmonę ir prijungti ją prie sporto mokyklos „Baltų ainiai”. Šiam pasiūlymui pritarė ir Savivaldybės laikinasis direktorius R.Stanionis, ir Socialinių reikalų departamento direktorius G.Jankus.

Šiek tiek anksčiau kalbėta, kad „Ledo areną” būtų galima prijungti prie viešosios įstaigos „S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras”. Šią idėją remianti Kauno vicemerė Adelė Echodienė įsitikinus, kad galimybių studija parengta nekvalifikuotai.

„Mane nustebino teiginiai, kad geriausias variantas – „Ledo areną” prijungti prie „Baltų ainių”. Paskui kalbama apie mistišką privatų operatorių”, – tvirtino vicemerė.

Savivaldybės administracijos laikinojo vadovo R.Stanionio teigimu, „Ledo areną” prijungti prie „S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro” būtų problemiška. Tačiau jis neigė, kad jau rengiamas sprendimo projektas perduoti didžiausią miesto stadioną privačiam klubui FBK „Kaunas”.

„Iš klubo tik gautas raštas, kuriame 60-iai metų prašoma panaudos teisėmis jam perduoti stadioną, į kurį įsipareigojama investuoti 60 milijonų litų. Labai abejoju, kad dar šią kadenciją būtų priimtas koks nors sprendimas. Pirmiausia reikia atlikti galimybių studiją”, – tikino R.Stanionis.

Tuo tarpu „Kauno diena” turi minėto rašto kopiją, ant kurios yra Savivaldybės administracijos laikinojo direktoriaus rezoliucija: „Rengti sprendimo projektą ir teikti svarstyti miesto Tarybos komitetams”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.