Lietuvos rinktinė nusileido Maliui

Pirmosios 2007 metų rungtynės Lietuvos nacionalinei rinktinei susiklostė nesėkmingai. Prancūzijos sostinėje Paryžiuje vykusiame susitikime lietuviai po nepavykusio pirmojo kėlinio turėjo pripažinti Malio rinktinės pranašumą rezultatu 3-1.

Malis 3 – 1 Lietuva

25′ [1 – 0] Adama Tambourra

28′ [1 – 1] Edgaras Jankauskas

31′ [2 – 1] Mahamadou Diarra

45′ [3 – 1] Mamadou Diallo

Lietuva: Malinauskas; Šemberas, Skerla, Džiaukštas (78′ Paulauskas), Stankevičius; Kalonas (80′ Kavaliauskas), Miceika, Danilevičius, Radzinevičius (46′ Morinas); Velička (46′ Savėnas), Jankauskas (87′ Beniušis)

Mačas Paryžiaus „Marville a la Courneuve” stadione prasidėjo kiek pavėluotai. Malio rinktinė galėjo jaustis kaip namuose, nes palaikyti afrikiečių susirinko nemažai Prancūzijoje gyvenančių tėvynainių. Tai įkvėpė maliečius ir šie kiek aktyviau pradėjo mačą, bet neskaitant vieno nėsėkmingo bandymo iš toli nieko pavojingesnio nesukūrė.

14 minutę bene pirmą pavojingesnę progą turėjo lietuviai – Mariaus Stankevičiaus iš užribio išmestą kamuolį galva toliau į vidurį permetė Edgaras Jankauskas ir Andrius Velička laimėjo dvikovą su varžovu, tačiau galva smūgiavo šiek tiek netiksliai.

Malio rinktinė po truputį įgijo teritorinę persvarą ir laimę dažniau bandė smūgiais iš toli – kartą Seydou Keita smūgiavo tiesiai į Mindaugą Malinauską, kartą mušė pro šalį, o Djibrilio Sidibe bandymas irgi buvo netikslus. 25 minutę afrikiečiams pavyko pelnyti įvartį, kai po perdavimo iš krašto vartininkas M.Malinauskas nesutarė su gynėjais ir kamuolys įriedėjo į vartus.

Maliečių pranašumas truko vos tris minutes – Deividas Šemberas uždirbo baudos smūgį kairiajame krašte ir po Mindaugo Kalono perdavimo laisvas baudos aikštelėje likęs E.Jankauskas smūgiu galva pelnė įvartį ir taip pažymėjo savo sugrįžimą į rinktinę daugiau nei po metų pertraukos.

Vis dėlto dauguma stadione susirinkusių žiūrovų vėl galėjo džiaugtis, nes 31 minutę Mariui Stankevičiui palikus gynybinę poziciją dešiniame krašte Adama Tambourra pritraukė prie savęs vidurio gynėją ir atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur likęs nedengiamas Mahamadou Diarra griūdamas galva atstatė Malio pranašumą.

Lietuvių gynyba pakriko ir netrukus maliečiai turėjo dar vieną progą, bet laiku iš vartų išbėgusiam M.Malinauskui pavyko neutralizuoti pavojų. Lietuvos rinktinės vartų sargas turėjo aktyviai darbuotis ir dar po kelių minučių jis atmušė tolimą varžovų smūgį bei sugavo po kampinio galva muštą kamuolį.

Kėliniui artėjant į pabaigą atsigavę svečiai taip pat perėjo į puolimą ir baudos aikštelėje į vartus nepavyko pataikyti M.Kalonui, o stiprų tolimą E.Jankausko smūgį atrėmė vartininkas Mahamadou Sidibe. Tačiau prieš pat pertrauką Lietuvos rinktinė galutinai susikomplikavo padėtį – suklydus vidurio gynybai vienas prieš vieną išbėgęs Mamadou Diallo suklaidino M.Malinauską ir pasiuntė kamuolį į tinklą. Pirmasis kėlinys baigėsi 3-1 Malio naudai.

Po pertraukos į aikštę Lietuvos rinktinei laikinai vadovaujantis Vitalijus Stankevičius vietoje Andriaus Veličkos ir Tomo Radzinevičiaus išleido Igorį Moriną ir Mantą Savėną, tad Tomas Danilevičius buvo pastumtas į puolimo grandį šalia Edgaro Jankausko.

Vis tik komandoms iš pradžių vėl sunkiai sekėsi kurti pavojingus išpuolius, o pirmoji pavojinga Malio ataka vos nesibaigė dar vienu įvarčiu į Lietuvos rinktinės vartus, tačiau po perdavimo iš krašto M.Diallo griūdamas galva pasiuntė kamuolį šalia virpsto.

Vėliau lietuviai po truputį perimė iniciatyvą ir pradėjo dažniau lankytis varžovų vartų prieigose. 55 minutę po ilgai užsitęsusios lietuvių atakos kamuolys skriejo šalia M.Sidibe ginamų vartų virpsto, o 62 minutę po sėkmingos Lietuvos rinktinės kombinacijos vartininkas atmušė stiprų M.Savėno smūgį.

Dar po dešimties minučių netikslus buvo E.Jankausko bandymas, tuo tarpu Malio rinktinė rungtynių pabaigoje patenkinta rezultatu stengėsi daugiau palaikyti kamuolį ir žaidimas nurimo. Bene paskutinę realią galimybę likus devynioms minutėms turėjo I.Morinas, tačiau jo nestiprus smūgis iš maždaug 8 metrų vartininkui didesnių problemų nesukėlė.

Lietuvos rinktinė pralaimėjo rezultatu 1-3 ir metus pradėjo nesėkme, tačiau galės pasitaisyti 2008 metų Europos čempionato atrankos varžybose, kuriose kovo 24-ąją Kaune žais prieš Pasaulio vicečempionę Prancūziją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.