„Big Brothers Big Sisters” kviečia tapti Didžiaisiais draugais

„Big Brothers Big Sisters” kviečia visus norinčius padėti kurti saugią ir gražią vaikystę tapti Didžiaisiais draugais vaikų, kuriems reikalinga pagalba. Programa „Big Brothers Big Sisters” jau vienuoliktus metus Lietuvoje padeda vaikams, kurie augdami susiduria su bendravimo, socialinės integracijos sunkumais.

7 – 14 metų vaikams, kurie išgyvena psichologiškai sunkų gyvenimo etapą, padeda Paramos vaikams centro paruošti Didieji draugai. Su Mažaisiais draugais jie turi susitikti bent kartą per savaitę metus laiko. „Sunkumų patiriančiam vaikui reikalingas draugas, kuris padėtų ugdyti pasitikėjimą savimi ir kitais, atsakomybę, bendravimo įgūdžius per paprastą buvimą kartu. Kad toks buvimas kartu neapsunkintų nei Mažojo, nei Didžiojo draugo stengiamės atitaikyti draugaujančios poros pomėgius bei charakterio ypatybes”, – teigia „Big Brothers Big Sisters” programos vadovė, psichologė Jūratė Čižauskaitė. Didžiaisiais draugais gali tapti savanoriai, praėję „Big Brothers Big Sisters” mokymų kursą.

Dalyvavimas „Big Brothers Big Sisters” yra naudingas ne tik Mažajam draugui. „Tokia draugystė ugdo atsakomybės jausmą. Taip pat tai yra gera galimybė pabendrauti su žmogum, kuris dar mąsto ir viską mato kitaip nei suaugę, o tai yra įdomu, nes aš jau nelabai prisimenu, apie ką galvojau ir kuo gyvenau būdamas tokių metų”, – sako jau metus „Big Brothers Big Sisters” dalyvaujantis, Vilniaus universitete mediciną studijuojantis Dainius.

Paramos vaikams centras rengia naują „Big Brothers Big Sisters” savanorių grupę ir kviečia visus norinčius bei sulaukusius 18 metų į informacinius susitikimus, kurie vyks vasario 7 d. ir vasario 12 d. 18 val. Paramos vaikams centre (Latvių g. 19A, Vilnius).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.