Tragikomedija apie Marijoną Mikutavičių

Gal prisimenate kažkada rodytą serialą „Pretendentas”. Pagrindinis aktorius vienoje serijoje sugebėdavo atlikti sudėtingas operacijas, kitoje – valdydavo lėktuvą, trečioje – jau prižiūrėdavo sodus. Lietuvoje turime panašų asmenį – tai Marijonas Mikutavičius. Jį galima išgirsti dainuojantį per radiją, televizijoje kalbinantį pašnekovus, vaidinantį miuzikle ar išvysti futbolo aikštėje spardantį kamuolį.

Prasidėjus realybės šou „Dangus 2” Marijoną televizijos ekrane galėsime matyti vis dažniau. Žurnalistas persikėlė į „Tango TV” ir mėgins padėti muzikaliems jaunuoliams tapti žvaigždėmis. Pats išleidęs savo dainų albumą M.Mikutavičius tikrai turi ką pasakyti į muzikantų sceną besiveržiančiam jaunimui. O kas slepiasi bene antrojo Lietuvos himno „Trys milijonai” autoriaus viduje?

– Esate pristatomas ir kaip žurnalistas, ir kaip muzikantas, ir kaip aktorius, ir net kaip futbolininkas. Kuris amplua jums maloniausias?

– Man tas pats. Vieną dieną man įdomu daryti vieną, o kitą dieną – visiškai kitą. Manau, jei turi galimybę savo gyvenimą paįvairinti kitokia veikla, tai ir reikia tai daryti.

– Tikriausiai dauguma jaunimo pirmą pažintį su jumis prisimena iš laidos „Tangorama”. Vėliau dirbote su muzika nesusijusioje laidoje „Vakaras su Marijonu”. Dabar ir vėl jus matome muzikiniame projekte. Kodėl? Ar tai likimas? Ar ir pats norite būti kuo arčiau muzikos?

– Man įdomu dirbti laidose, susijusiose su muzika. Muzika – tikriausiai tas dalykas, kurį neblogai išmanau. Man ši tema yra labai maloni ir be galo įdomi.

– Kaip manote, koks „Dangaus 2” dalyvių likimas? Ar visi taps žvaigždėmis? Nuo ko tai priklauso: nuo muzikinių sugebėjimų ar nuo charakterio?

– Visi žvaigždėmis tikrai netaps. Galime prisiminti prieš tai vykusius muzikinius realybės šou – tiek „Kelią į žvaigždes”, tiek „Dangų”. Abu projektai parodė, kad didžioji dalis jaunuolių atkrenta arba bando iškilti, tačiau nesėkmingai. Lieka vienas ar trys, kurie susieja savo gyvenimą su muzika. Per šou laiką išsikristalizuoja talentai, ir žmonės juos pamėgsta. Manau, daugiausia šansų turi tie, kurie sugeba ilgiausiai išlikti realybės šou. Tuomet jie spėja labiau atsiskleisti žiūrovams. Reikia pripažinti, kad charakterio savybės net muzikiniuose projektuose yra labai svarbu. Kai atlikėjai ateina į sceną natūraliai, tai klausytojai pamėgsta muzikanto dainas ar sceninį įvaizdį, bet paprastai nepažįsta, koks atlikėjas yra nulipęs nuo scenos. Muzikiniai realybės šou – iškreiptas variantas. Čia žmonės neretai pamėgsta dalyvio charakterio savybes, gebėjimą bendrauti su žmonėmis, požiūrį į gyvenimą, o jei prie to prisideda ir muzikiniai sugebėjimai, jam kelias į finalą atviras. Pavyzdžiui, Andrius Rimiškis tikriausiai publiką pavergė ne tik balsu, bet ir šiltumu, gerumu. Publikai pirmiausia patiko jo būdas.

– Jūs žinomas ne tik kaip žurnalistas, bet ir kaip muzikantas. Ar prisimenate savo pirmuosius bandymus muzikuoti – dainuoti?

– Muzikuoti pradėjau gal prieš 15 metų. Žinoma, neskaitant mokyklos. Visą laiką buvau arti muzikos: mano šeimoje ir tėtis, ir mama turėjo šį tą bendro su muzika, pramogų pasauliu. Nuo vaikystės buvau muzikinėje terpėje, todėl ir iki šiol dainuoju. Juk visiškai natūralu, kad teisininkų šeimoje išauga teisininkai, o muzikantų šeimoje – muzikos paliesti vaikai. Vaikystėje lankiau ir chorą ir muzikos mokyklą. Rimtesnis muzikavimas prasidėjo universitete. Aš prisidėjau jau prie susikūrusios grupės „Bovy”. Kūrėme tokį roką, koks, tuo metu manėme, jis turi būti. Sakyčiau, mūsų grupė buvo visai sėkminga. Su ja pasitrankėme ir po Sovietų Sąjungos šalis, ir po Vakarus.

– Grojote roką, o pernai važiavote į Euroviziją. Ką manėte apie šį konkursą iki dalyvavimo jame?

– Man Eurovizija – juokingas konkursas. Kai keliavome atlikti savo dainos, žiūrėjau į viską su pašaipa. Tačiau žinojau, kad su „We are the winners” daina mes arba nudegsime, arba labai gerai pasirodysime. Mes tikėjome, kad rengiame gerą pasirodymą, kuris gali paveikti europiečius. Sutinku, kad „LT United” nariai šiais metais Eurovizijos atrankoje kartais per griežtai kritikuoja dalyvius. Tačiau jie žino, ko reikia šiam konkursui. Kai pažiūri į daugumą žmonių, kurie ateina dalyvauti Lietuvos atrankiniuose turuose, darosi baisu. Atrodo, kartais žmonės nežino savo vietos ne tik Lietuvos muzikiniame pasaulyje, bet ir euroviziniame kontekste. Euroviziją stebime jau apie 10 metų, tad niekaip negaliu suprasti, kaip kai kurie atlikėjai dar nesupranta, kas šiam konkursui reikalinga. Manau, kai kurie dalyviai visiškai neturi vidinio skonio. Eurovizijos konkurse turi kažkas išaiškėti. Pavyzdžiui, „Lordi” sužaidė viena korta. Galima žaisti ironijos korta, galima daryti juoko šou. Bet kokiu atveju pasirodymas turi būti profesionalus ir daryti įspūdį.

– Dar vis jaudinatės lipdamas ant scenos, būdamas tiesioginiame eteryje?

– Tiesioginis eteris nėra man naujiena, tad ypatingų baimių neturiu. Tačiau tiesioginis eteris reikalauja tikslumo ir sklandumo. Žinoma, esi suvaržytas televizijos techninių reikalavimų. Tai ir reklama, ir tam tikru laiku paleistos vinjetės. Taip, sutinku, kad yra ir šiokios tokios baimės. Baisu, kad eteryje gali nusišnekėti. Prieš tiesioginę transliaciją visą dieną jaučiuosi suirzęs: galvoji, kaip viskas bus, ruošiesi, kartojiesi. Labiausiai erzina mintys, kad bus nesklandumų, kuriuos teks spręsti ekspromtu. O jų visada būna. Kartais jų būna ir paskutinę minutę prieš tiesioginį eterį. Tas labiausiai ir sekina.

– Esate sakęs, kad nesijaudinate dėl pinigų, nes jums jų netrūksta. O ko jums gyvenime trūksta?

– Tikriausiai kaip ir visiems – meilės, džiaugsmo, sveikatos. Pinigai yra tik maža dalelė prie to, ką gali suteikti gyvenimas.

– Jei kas nors nuspręstų pastatyti filmą, paremtą jūsų gyvenime patirtais nuotykiais. Kas tai būtų – komedija, tragedija ar romantinis filmas?

– Labai grėsmingai skambėtų, jei kas nors pasakytų, kad kuria filmą apie mano gyvenimą. Manau, kad filmas būtų nuobodokas. Tikriausiai tai būtų melancholiška tragikomedija apie kompleksuoto jaunuolio bandymus susivokti gyvenime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Tragikomedija apie Marijoną Mikutavičių"

  1. marija

    stebejau vakar Marijona ir pamaciau,kad jo desine ranka dreba.

  2. ieva

    Man Marijonas atrodo labai šiltas ,geras ir teisingas žmogus.Labai patinka jo dainos .

  3. asar

    taip ir as pastebejau kad jo ranka dreba,kad ir koks zmogus butu vistiek ant scenos jaudinasi,o gal ir su sveikata ne kas.Bet siaip as jam linkiu sekmes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.