Ekonomiška pakuotė

Manote, kad persivalgote dėl to, jog mėgstate skanų maistą, nesugebate laiku sustoti ir apskritai esate bevaliai? Tai – tik dalis tiesos.

Mitybos psichologija besidomintys mokslininkai tikina, kad ekonomiška produktų pakuotė (t.y. kuo didesnį kiekį perki, tuo pigiau produktas kainuoja) – tikri prekybininkų spąstai savo figūra besirūpinantiems žmonėms. Tai paaiškėjo atlikus įdomų eksperimentą. Jo dalyviams buvo duotas po 1 kg sveriantis makaronų maišelis ir paprašyta į dubenėlį įberti tiek, kiek, jų manymu, reikia 2 porcijoms paruošti. Eksperimento dalyviai įbėrė vidutiniškai po 324 makaronus. Kitos grupės užduotis buvo tokia pati, tik jiems buvo duotas po 0,5 kg sveriantis tokios pačios formos makaronų maišelis. Rezultatas labai pamokantis: kiekvienas į dubenėlį įbėrė vidutiniškai po 302 makaronus. Išvada aiški: didelės pakuotės taupo jūsų pinigus, bet kenkia figūrai.

Ką daryti? Pirkite mažesnes pakuotes. Tačiau jei taupydami pinigus vis dėlto renkatės dideles, parsineštus produktus iš karto išdėliokite į mažesnes dėžutes. Daug kam tai iš tikrųjų padeda neprigaminti per daug, o paskui – ir nepersivalgyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.