„Camerata Klaipėda“ žada staigmenų

Tarptautinėse scenose koncertavę ir pasaulio žiniasklaidos dėmesio sulaukę orkestro „Camerata Klaipėda” nariai jau mąsto, ką gros kitą žiemą, per 2008-ųjų metų sutiktuves.

Vakar „Camerata Klaipėda” kolektyvas pristatė savo praėjusių metų veiklą ir ateities planus.

Praėjusiais metais „Camerata Klaipėda” nemažai gastroliavo. Vos prieš porą metų susibūrusiam orkestrui itin reikšmingas įvykis – pasirodymas Minsko Valstybinėje Filharmonijoje, transliuotas per Baltarusijos nacionalinę televiziją ir nušviestas naujienų televizijos tinklo „CNN”.

Orkestrą džiugina ir tai, kad 2006 metais pasaulinės muzikos industrijos kompanija „Warner” sutiko išleisti „Camerata Klaipėda” DVD plokštelę ir atstovauti kolektyvo leidybinėms teisėms.

Šiemet jau numatyti orkestro koncertai Rusijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje.

Orkestras „Camerata Klaipėda” planuoja pasikviesti kartu muzikuoti ir pasaulines muzikos žvaigždes. Jau šį mėnesį bus pristatytas klasikos ir džiazo projektas. Jo metu pirmąkart Lietuvoje koncertuos vienas žinomiausių pasaulyje – Grohovsky džiazo trio ir dalininkė Beverli Hjuston.

Daug gastroliuojantis orkestras žada nepamiršti ir Klaipėdos publikos. Pajūryje daugiausiai koncertų numatyta surengti vasarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.