Kelias su juosta maršrutiniam transportui

Sostinės Pylimo gatve nuo Pamėnkalnio gatvės „Lietuvos” kino teatro link leidžiama važiuoti tik viešajam transportui. Atkarpoje tarp K.Kalinausko ir J.Basanavičiaus gatvių, likus vos kelioms dešimtis metrų iki sankryžos, stovi namas. Išriedant iš jo kiemo ir šalia esančio skvero prieš akis nematyti jokio ženklo apie eismo tvarką gatvėje. Ar išvažiuojantieji iš to namo kiemo privalo būtinai sukti į kairę, ar turi teisę pasukti į dešinę ir „šoktelėti” iki Trakų ir J.Basanavičiaus gatvių sankryžos?

Žmonėms, gyvenantiems minėtame name ir atvykstantiems čia automobiliais, situacija iš tikrųjų nedėkinga. Pylimo gatvėje transporto eismas vyksta viena kryptimi – miesto centro link. Prieš eismą važiuoti leidžiama tik viešajam transportui. Tuo tikslu jam skirta atskira juosta, paženklinta linijomis. Tad nors J.Basanavičiaus gatvė tikrai „pasiekiama ranka”, išvažiuojant iš kiemo negalima sukti į dešinę. Visų pirma todėl, kad Pylimo gatvėje nustatytas vienos krypties eismas. Vairuotojai, įsukę į ją, privalo važiuoti tik leidžiama kryptimi. Antra, Kelių eismo taisyklių 224 straipsnis tiesiogiai draudžia maršrutiniam transportui skirta juosta važiuoti kitoms transporto priemonėms.

Kelio ženklų, informuojančių vairuotojus apie eismo tvarką šiame gatvės ruože, prie išvažiavimų iš kiemo ir skvero tikrai nėra. Tačiau iš karto už Pylimo ir Trakų bei J.Basanavičiaus gatvių sankryžos kabo kelio ženklas 524 – „Kelias su juosta maršrutiniam transportui”. Jis informuoja apie leidžiamas eismo kryptis Pylimo gatvės ruože tarp J.Basanavičiaus ir Naugarduko gatvių. Kadangi nėra jokio kito kelio, kaip pasiekti kiemą ir stovėjimo aikštelę, tik važiuoti Pylimo gatve nuo geležinkelio stoties centro link pro šį ženklą, vairuotojas net negalėtų pasiaiškinti, jog nematė eismo tvarką nustatančio ženklo, tad ir suko iš kiemo dešinėn. Nustatytos tvarkos privalu laikytis, kad ir kokia nepatogi ji mums būtų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.